POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar satsat som ''Real Blåvitt'' - öronmärker 12 miljoner

Kalmar öppnar nu för en storsatsning. I ''Real Blåvitts'' fotspår har nu smålänningarna öronmärkt tolv miljoner för nyförvärv:
- När vi hittar rätt spelare kommer det att få kosta, avslöjar i dag Kalmars ordförande.

Försäljningen av Mattias Johansson till AZ Alkmaar gav tolv miljoner kronor och i dag står det nu klart att hela beloppet öronmärkts för nya spelare.

Tränare Nanne Bergstrand ska nyligen ha fått beskedet och får nu möjligheter att genomföra klubbens kanske största satsning någonsin men varumärket ''Real Kalmar'' får vänta.

- Vi sitter på muskler och ja vi har öronmärkt pengarna vi tjänat på försäljningen av Mattias Johansson för nya spelare. Bara vi hittar rätt spelare så vet Nanne att det kommer att få kosta, avslöjar Kalmars ordförande Johnny Petersson för FotbollDirekt.se.

- Och ''Real Göteborg'' får stå för Blåvitt. Vi kommer ju inte värva så många spelare som de har gjort. Vi kör på med småländsk trygghet - om än med lite mer anfallslusta än tidigare.

Men satsningen kommer att dröja till i sommar. Några större vintervärvningar är inte aktuella:

- Nej, det kommer förmodligen inte hända något innan sommarfönstret och satsningen kommer inte bara handla om 2012, utan även om på längre sikt, fortsätter Kalmar-basen.

Smålänningarnas satsning på nya arenan förra säsongen satte då stopp för större spelarinvesteringar.
Uppskattningsvis 30 miljoner investerades i Guldfågeln och det egna kapitalet krympte, enligt uppifter, till 35-40 miljoner.

Men med Mattias Johansson-miljonerna från AZ har nu Kalmar alltså bestämt sig för att i år göra en satsning som i år egentligen bara slås av IFK Göteborg.

Kalmars avgående ordförande ser satsningen som nödvändig och ett sätt att blidka tränare Nanne Bergstrand som visat frustration över hur arenasatsningen i fjol kväste alla möjligheter till större nyförvärv.

- Ja, det har funnits en frustration från Nanne. Han och lagledningen har väl tyckt att vi lagt lite för mycket energi på nya arenan, även om alla ändå förstår så viktig den satsningen har varit.

- Men nu ska vi gasa sportsligt igen. Nu ska fotbollsidan få resurser igen.

Publicerad 2012-02-10 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto