Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar siktar på billigare brasilianare

Kalmar FF:s riskerar en smäll på åtta miljoner kronor. En stor bov är den misslyckade värvningen av Jael Ferreira - något som nu får Kalmar att sikta in sig på billigare brasilianska spelare till nästa säsong.

- Ja, vi har bestämt oss för att det inte får vara för dyra namn den här gången. Vi måste ta mindre risker den här gången, bekräftar Kalmars ordförande Johnny Petersson FotbollDirekts uppgifter.

Kalmar är bäst i landet på att värva brasilianska fotbollsspelare efter namn som Cesar Santin, Ari Ferreira och Ricardo Santos genom åren.
Men efter otaliga värvarresor ner till Brasilien står det nu klart att Nanne Bergstrand och Kjell Nyberg den här gången fått hårdare restriktioner och budget att hålla sig till än tidigare.

Duon är på plats i Brasilien men har den här gången i stort sett inte utrymme för mer ansedda och rekommenderade namn.
Misslyckandet med Jael Ferreira senast har kostat på och en stor del av det ekonomiska resultat som kan sluta med ett minus på åtta miljoner för Kalmar för säsongen som gått.

Han blev Kalmars dyraste värvning genom tiderna när han kom och även om smålänningarna nu bröt kontraktet så blev Ferreira ett tungt ekonomiskt bakslag.
Något som alltså får konsekvenser för den årliga Brasilien-resa som Bergstrand och Nyberg nu alltså påbörjat.

- Den här gången ska vi inte bara jobba på ett enda namn. Vi måste ha flera att välja på och det får inte handla om lika dyra namn som exempelvis Ferreira. Vi måste känna oss tryggare än vad vi gjorde förra säsongen.

- Vi har backat bandet - det får man göra ibland - och satsar den här gången på mindre etablerade namn. Det är riktigt.

Ett annat led i Kalmar nya giv blir att klubben troligen vill se de brasilianska spelare som blir aktuella i provspel.
Något kontraktsskrivande som med Ferreira aktar sig smålänningarna för igen.

- Ja, vi vill helst se de spelare som blir aktuella på provspel först och i synnerhet om det skulle handla om någon som är lite dyrare - om vi nu hittar någon som verkligen känns som något extra - men då måste det verkligen vara någon med något extra.


Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-11-12 kl 12:28
Annons
Annons
Annons