Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kalmar skjutgladast i allsvenskan: "En del av en idé"

Foto: SCANPIX

Gillar man att kolla på lag som trycker till med långskott så är Kalmar FF ett bra alternativ. Vill man se de skotten gå in så är Hammarby lämpligare.

Statistiksidan WhoScored har siffror på vilka lag och spelare som tar flest distansskott i Allsvenskan, och det är Kalmar FF som dominerar.

Kalmar FF är laget som antalsmässigt skjuter flest distansskott, 201 stycken. KFF är också laget som tar högst procent av sina avslut utanför straffområdet, 56 procent av lagets samtliga avslut.

Tränaren Peter Swärdh säger att det inte är konkret del i deras försök att spela fotboll.

- Det är klart det är en del av en idé och en avslutsmöjlighet, men det är inte något vi har tryckt särskilt på.

Samtidigt är Romário (tvåa), Ismael (fyra) och Rasmus Elm (tia) på topp-10-listan över spelarna som tar flest distansskott. Rasmus Elm kommer med trots att han bara har hälften av speltiden som övriga på topp-10-listan. Toppar gör Kennedy Bakircioglu.

- Vi har tre bra distansskyttar där, så det är klart att man kan uppmuntra dem till distansskytte för de har en förmåga att vara farliga där.

Distansskotten har blivit ännu fler efter sommaren. Marcus Antonsson såldes, Rasmus Elm kunde spela oftare, och Herman Hallberg kom fram som ett startalternativ. KFF valde att återgå till att spela oftare med tre centrala mittfältare när Antonsson inte fanns kvar.

- Vi har utvecklat delen i att bli mångsidigare i hur vi ska attackera. I många delar har vi hittat nya vägar nu när vi inte har samma tydliga djupledshot som vi hade i våras.

Samtidigt visar det sig att KFF inte är effektiva på att skjuta långt. Ismael, Romário, och Rasmus Elm har totalt skjutit 112 distansskott, lagets totala avslutsmängd är 357, och då endast gjort ett enda mål.

Laget som gör flest mål på det här sättet är Hammarby, med nio stycken att jämföra med Kalmar FF:s sex mål.

Publicerad 2016-09-28 kl 18:06
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER