Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar-talang imponerade inför AZ-scout

Mattias Johansson granskades på plats i går av AZ Alkmaar. Den holländska storklubbens intresse för Kalmars 19-årige högerback är känt. Och nu vill Johansson lämna Kalmar.

– Det är en bra klubb och jag tror att deras spelsätt skulle passa mig men jag försöker att inte tänka på det så mycket. Man vet aldrig vad som händer, säger Mattias Johansson till Expressen.

Mattias Johanssons framfart i allsvenskan och U21-landslaget har fått flera holländska storklubbar intresserade. Ajax och Feyenoord uppges jaga Johansson. Men AZ Alkmaar ser ut att vara mest måna om att värva Kalmars 19-årige högerback.

I går när Kalmar krossade Norrköping med 5-0 var AZ Alkmaars scout Barry van Galen på plats för att studera Johansson. Kalmar och AZ har gjort affär tidigare - 2009 värvades Rasmus Elm till Alkmaar. Och Johansson erkänner att han gärna går samma väg som Elm redan nu. 19-åringen har imponerat under årets säsong, trots att han störts av skador till och från.
– Jag känner att jag är redo för nya äventyr, säger Johansson, och fortsätter:

– Den här säsongen har varit bra. Jag har haft lite skador på slutet som har stört lite. Jag känner nästan lite krampkänning i dag och då har jag ändå inte gått fram offensivt lika mycket som jag brukar.

Publicerad 2011-08-20 kl 10:35
Annons
Annons
Annons