Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
15v

Kalmar utbuat av egna hemmapubliken: "Tycker inte vi förtjänar det"

Foto: Bildbyrån.

Kalmar FF fick burop av hemmapubliken under matchen mot Brommapojkarna.
Tråkigt, tycker Kalmar FF:s Viktor Elm .
- Det är så onödigt, säger han till Barometern.

Kalmar FF är inne i en tuff period resultatmässigt. Den senaste gången laget vann var mot Djurgården den 19 augusti. Efter segern mot Dif har KFF förlorat mot Malmö, Häcken, Örebro samt spelat oavgjort Elfsborg, Dalkurd och nu senast Brommapojkarna.

De uteblivna trepoängarna verkar ha fått publiken hemma på Guldfågeln Arena att tröttna. Mitt under matchen mot Brommapojkarna buade åskådarna ut sitt eget lag. Det ogillar Kalmar FF-kaptenen Viktor Elm.

- När de buade i mitten av andra, när Hiago tog ett avslut, då blir man förbannad, det är så onödigt. Jag säger som Tobias Hysén sa någonstans, de får gärna bua efter matchen om vi har varit usla men så länge vi är bättre än motståndaren så tycker jag inte att vi förtjänar det. Det är jäkligt onödigt. Jag vet inte vad de förväntar sig, säger Viktor Elm till Barometern.

Under säsongen har Kalmar FF haft ett publiksnitt på 5386 åskådare i allsvenskan, enligt svenskfotboll.se. Men den senaste tiden har publiktillströmningen varit sämre än så. Mot Brommapojkarna var det för tredje matchen i rad det färre än 4000 åskådare på plats. Publiksiffran som noterades var 3475 åskådare - klubbens lägsta notering den här säsongen. Publiken, eller avsakanden av den, är någonting som även Viktor Elm noterat.

– Ja, det är klart att det märks när vi spelar på en så pass stor arena, det ser väldigt tomt ut och jag hör mig själv mer än jag hör publiken många gånger och det är synd.

Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund menar att det finns flera faktorer till det svala publikintresset. Men en av anledningarna tror han kan vara han att laget har haft några "tråkiga" hemmamatcher.

- Klart det är ledsamt. Vi har ändå räknat på ett snitt på 6 200 och det höll vi fram till de här två sista matcherna. Förhoppningsvis kommer det mycket folk till matchen mot Norrköping, om de inte har spelat bort sig innan dess, det borde rimligtvis komma mycket därifrån. Sedan kommer AIK-matchen rädda rätt mycket, där blir det lapp på luckan, säger KFF:s klubbchef Mattias Rosenlund till Barometern.

Publicerad 2018-10-01 kl 09:18
Annons
Annons
Annons