Kalmar vände mot Sirius - närmar sig Europa-platserna

Kalmar FF vände till seger mot Sirius.
Jonathan Ring fastställde slutresultatet till 3-1.

Kalmar FF har under senaste tiden imponerat och blandat sig i kampen om Europa-platserna. Under söndagen fick dock Henrik Rydströms lag en tuff start mot IK Sirius hemma på Guldfågeln Arena i Småland.

Sirius skyttekung Christian Kouakou hittade redan i den 14:e minuten målet och gav bortalaget ledningen i matchen. Kalmar hotade sedan flera gånger om för ett kvitteringsmål, men fick inte hål på Uppsala-laget före halvtid.

- De hade mycket boll och vi hamnade lågt, men vi gjorde det bra när vi hade bollen. Vi hade en kontring och gjorde mål, så det var bra, sa Kouakou till Discovery+ i halvtid.

Tidigt i andra halvlek fick Kalmar in en kvittering. Isak Jansson höll sig framme för hemmalaget och fick fira 1-1. I slutet av andra halvlek fullbordade KFF även vändningen, då succévärvningen Oliver Berg ordnade 2-1 i den 79:e minuten, medan Jonathan Ring sedan fastställde slutresultatet till 3-1.

Kalmar vände därmed till seger och är nu på femte plats i tabellen med 37 poäng efter 22 spelade omgångar i allsvenskan. Kalmar har fyra poäng upp till Malmö FF på den sista Europa-platsen. KFF spelar härnäst mot Mjällby AIF borta, medan Sirius möter Varbergs Bois på hemmaplan efter landslagsuppehållet.