Kalmar vann galen cuprysare i Göteborg

Kalmar tappade en 2-0-ledning i Svenska cupens semifinal mot IFK Göteborg, men vann till slut med 4-3 efter förlängning.
- Mitt skönaste mål, säger 36-årige mittbacken Tobias Carlsson om segernicken.

Drygt 7 000 åskådare fick se en dramatisk cupsemifinal på Gamla Ullevi. Kalmar tog ledningen med 2-0 i första halvlek, och såg ut som segrare. Men Göteborg reducerade genom nyss inbytte Robin Söder med 20 minuter kvar, och Hannes Stiller petade in 2-2 efter en frispark på tilläggstid.

I förlängningen gjorde Erik Israelsson sitt andra mål för kvällen när han snyggt nickade in 3-2 för Kalmar. Men Hannes Stiller kvitterade igen, med tio minuter kvar.

Inte många chanser

Mindre än tre minuter återstod av förlängningen när Kalmar fick en hörna.

-Vi hade inte haft så många chanser, så vi tänkte att nu var det läge att avgöra och tryckte upp mycket folk. Vi hade pratat före matchen om att vi hade en bra chans på fasta situationer, säger Tobias Carlsson.

-Stefan Larsson slog en perfekt hörna. Jag lyckades slita mig upp, och slängde mig lite bakåt, men fick en himla bra träff. Det var en fantastisk känsla när bollen seglade in, tycker Carlsson.

Göteborg gav allt framåt efter Kalmars mål, men Tobias Carlsson var där också och blockerade ett skott från tvåmålsskytten Stiller.

-Det måste ha varit en fantastisk match för publiken. Men vi slet vårt hår när de kvitterade till 2-2, erkänner Carlsson.

Mindes förra året

Kalmar slog Göteborg med 4-3 på Gamla Ullevi i cupen även förra året, då i åttondelsfinalen.

-Då tappade vi 3-1, men avgjorde i förlängningen, minns Tobias Carlsson.

Han var inte ensam om att komma ihåg den matchen.

-Det satt nog tyvärr kvar i många huvuden, säger Göteborgs tränare Jonas Olsson om sitt lag.

-Det gjorde nog det. Vi styrs av bilder, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Det andra finallaget i cupen är inte klart. Helsingborg och Elfsborg möts i en försenad kvartsfinal den 29 september. Segraren där får möta Örebro i semifinal. Kalmar är lottat som bortalag i finalen, som spelas vid månadsskiftet oktober/november.

Kalmar är i cupfinal för tredje gången på fem år. 2008 förlorade man finalen mot Göteborg på straffar. Året innan blev det finalseger med 3-0 mot - Göteborg.