POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar värvar afrikansk talang

Archieford Gutu har redan gjort tio landskamper för Zimbabwe. Nu är 18-åringen klar för Kalmar från och med nästa år.
– Han är eld och lågor över det här, säger Sportnet Groups Spiros Toulikas.

För någon månad sedan provtränade Archieford Gutu med Kalmar. Då bjöd han bland annat på två mål i U21-matchen mot Mjällby och imponerade på KFF.

Nu bekräftar Spiros Toulikas, chefsscout för Sportnet Group och den som förmedlat affären, att övergången är klar.

– Han har skrivit på ett kontraktserbjudande som Kalmar FF skickat honom. Nu ska Svante (Samuelsson) titta på det innan allt är klart, säger han till Östran.

Vad ska han titta? Vad kan stoppa affären?

– Det är ingenting som kan gå fel. Klubbarna är överens om en övergångssumma och Gutu blir Kalmarspelare vid årsskiftet, säger Toulikas.

Kontraktet är skrivet på fyra år men innehåller en prövotid på ett halvår. För tillfället spelar Gutu för Dynamos FC Harare, som ligger trea i Zimbabwes högstaliga.

– Det är en kille som är väldigt duktig för sin ålder och han spelar regelbundet i landslaget. Han är mycket talangfull.

Samtidigt meddelar Spiros Toulikas att ytterligare en afrikansk provspelare är på väg att skriva på för Kalmar. Den 22-årige senegalesen, Papa Alioune Diouf, är nämligen nära en övergång.

– Det ser lovande ut för Papa. Kalmar FF är intresserade och ska ge ett förslag till honom. Just nu spelar han med Senegals U23-landslag som kvalar till OS. Så vill det sig väl kan vi se honom på TV från London nästa sommar, säger Toulikas.

Martin Petersson

Publicerad 2011-09-10 kl 13:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå