Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar-veteranen tror Nanne nobbar U21

Nanne Bergstrand är en huvudkandidat till förbundskaptensjobbet i U21. Men Kalmarveteranen Petter Wastå har svårt att tro att det blir Nanne som efterträder avgående Jörgen Lennartsson.

- Det kommer inte att inträffa. Jag har svårt att tro det. Skulle jag satsa pengar så skulle jag satsa på att han stannar i Kalmar, säger målvaktslegendaren Petter Wastå till FotbollDirekt.se.

- Å andra sidan är Nanne en väldigt speciell människa. Att veta vad han känner och hur han tänker - det är ju helt omöjligt, skrattar Wastå.

Klart är i alla fall att nuvarande förbundskaptenen i U21 Jörgen Lennartsson lämnar jobbet vid årsskiftet.
Favoriterna till att ta över är - enligt Sportbladet - Nanne Bergstrand och Elfsborgs Magnus Haglund.
Kriterierna för den nye förbundskaptenen från förbundshåll låter så här:
"Det ska vara en person som är väl insatt i svensk fotboll, som har sina rötter i svensk fotboll. Personen ska ha god kunskap om svensk fotboll och om den svenska fotbollsrörelsen".

"Det ska vara någon som gjort resultat, ingen rookie utan en avancerad tränare som har resultat och jobbat på hög nivå inom klubbfotbollen".

Nanne Bergstrand själv har i kommentarer inte velat utesluta möjligheten medan Kalmars ordförande Johnny Petterson satt ned foten och i stort hävdat att Nanne ska ingenstans.

- Och så tror jag det blir, fortsätter Petter Wastå och utvecklar: Man kan kanske tycka att han vunnit SM-guld och har uppnått allt i Kalmar. Men så har vi den nya arenan och Europa-spel på den. 
-  Men så är frågan om Nanne skulle passa in i ett landslagssammanhang så van han är att få bestämma allt som han gör här i Kalmar, säger Petter Wastå, halvt allvarligt, halvt lättsamt.

Samtidigt är det ofrånkomligt med en stor osäkerhet för vad som väntar den dagen Nanne väljer att sluta i Kalmar och hur klubbens stabilitet kommer att påverkas. 
Wastå medger utan vidare att det är långt i från okomplicerat.

- Att han lämnar ett stort tomrum efter sig den dag han slutar är det ju inget snack om. Men ingen är ju oersättlig och det handlar oerhört mycket om vem som skulle komma efter honom, funderar Kalmar-målvakten.

- Men att han är en stor tränare är helt klart. Det är inte så konstigt att han verkar vara aktuell för U21. Det ska han vara med tanke på att han gjort resultat i så många år nu.
- Han hade varit kapabel att ta över A-landslaget också. Hans fotbollskunnande och taktiska förmåga är så oerhört stor.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-10-01 kl 15:07
Annons
Annons
Annons