POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar vill testa Robinho - i tre månader

Det är den 17-årige yttern Abu Bakarr Mansaray som klubben bjudit in för provspel hela hösten, 1 augusti - 31 oktober. Den tekniske talangen går under artistnamnet Robinho.
– Jag är glad för inbjudan, säger Robinho.

I Banguras fotspår har det nu blivit mode i allsvenskan med Sierra Leone-födda spelare. Efter AIK, Trelleborg och Örebro, bland annat, hakar nu även Kalmar på trenden. 17-årige Robinho har blivit inbjuden att provspela med klubben säsongen ut.
– Jag är glad för inbjudan. Som ung spelare är drömmen att flytta till Europa och bli proffs, säger Robinho till nättidningen allafrica.com.

Robinho beskrivs ungefär som sin namne i Milan som en snabb och teknisk ytter. Kalmars sportchef, Svante Samuelsson, upptäckte talangen tidigare i somras när han var i Sierra Leone och scoutade. Robinho, som för närvarande spelar i den inhemska klubben Ports Authority FC, är dock inte helt klar för provspelet än enligt Kalmars scoutchef, Kjell Nyberg.
– Alla detaljer är inte klara ännu, säger han till Barometern.

Tidigare har det varit känt att Kalmar ska testa två spelare från Zimbabwe. Man har dessvärre inte lyckats få klart med deras visum än.
– Inget är klart i dag i varje fall men de kommer så fort som möjligt, säger Kjell Nyberg.
Ytterligare en spelare från Zimbabwe kommer att testas i augusti men Lucky Mkosana kommer bara att vara med i några dagar innan han åker tillbaka till USA för att slutföra säsongen med sitt college-lag.

Publicerad 2011-07-14 kl 12:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå