El Kabir målskytt och skadad - och Samuel Gustafsson gjorde succé från start

Kalmar

Moestafa El Kabir chockade Kalmar och blev sedan skadad. Och Samuel Gustafsson fick chansen för första gången från start och gjorde succé. Det betydde att Kalmar fick inkassera första förlusten i årets allsvenska.

Kalmar var enda obesegrade laget kvar i allsvenskan.

I tionde omgången kom tränaren Hans Eklunds första förlust när Häcken vann med 4—1 på hemmaplan.

- Jag har en del att fundera på, säger han.

Kalmar har gått starkt under årets säsong och hade fram till tisdagskvällen endast släppt in fem mål under nye tränaren Hans Eklunds styre. Mot Häcken, seriens målgladaste lag, släppte smålänningarna in fyra i samma match.

- Bara att säga grattis till Häcken som lyckades få vår obesegrade nolla spräckt. Det var otur för oss att vi fick möta Häcken som är det målfarligaste laget i allsvenskan när vi hade lite problem med vår backlinje. De visar upp våra sårbarheter på ett smärtsamt sätt, säger den 45-årige tränaren.

Kalmars försvarare Markus Thorbjörnsson ådrog sig en otäck skada mot Norrköping nyligen.

Det tog bara 43 sekunder innan Häcken gjorde matchens första mål. Moestafa El Kabir dunkade in 1—0. Han blev framspelad av Samuel Gustafson, 19, som tillsammans med tvillingbrorsan Simon tidigare under dagen förlängde sina kontrakt med ett år.

Kvitteringen kom i den tionde minuten då Jonathan Ring chippade in bollen.

I den 19:e minuten var det färdigspelat för skyttligaledaren El Kabir, som drogs med skadebekymmer i baksida lår.  Han bars ut på bår och ersattes av 18-årige Carlos Strandberg.

Häcken återtog ledningen i den 25:e minuten. Återigen serverade Samuel Gustafson, den här gången Nasiru Mohammed.

- Vi släpper in fyra mål i en match när vi har släppt in fem på alla de andra. Det är man så klart inte så nöjd med. Samtidigt är Häcken ett bra lag. Det visste vi om, och vi hade haft det tufft även om vi hade haft ordinarie backlinje, säger Eklund.

Kalmar var nära en kvittering i slutet av första halvlek, men i stället ökade Häcken på ledningen till 3—1 i andra genom Martin Ericsson. Carlos Strandberg avslutade med 4—1 i 88:e minuten.

Hisingslaget dominerade andra halvlek och bröt Kalmars segersvit.

- De gjorde mål på alla möjliga sätt i dag, säger Hans Eklund.