Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

"Funnits ett missnöje" - Eklund om sparkningen från KFF

Foto: SCANPIX

Hans Eklund fick sparken från Kalmar FF i förra veckan. I sin första interjvu efter beskedet är han besviken på hur klubben hanterade kommunikationen.
- Det känns lite som att man i Kalmar FF pratar om varandra istället för till varandra, säger han till P4 Kalmar.

Falkenbergs succétränare Hans Eklund tog över efter Nanne Bergstrand i Kalmar FF. Men det blev bara en säsong i klubben. Efter en stark inledning i allsvenskan rasade KFF i tabellen och slutade på en elfteplats. Det fick klubben att sparka Eklund efter mindre än ett år. När beskedet kom var de enda kommentarerna tränaren gav via hans hemsida, men nu har han gett sin första intervju.

Till P4 Kalmar berättar han om besvikelsen efter klubbens beslut.
-I detta fallet var jag inte så jätteförberedd om jag ska vara ärlig. Det är klart att vi var inne i en dålig trend och förlorade många matcher. Det var ingen som var nöjd, så klart, men alla som man pratade med verkade revanschsugna, säger Eklund.

45-årige Hans Eklund menar att det redan från början har funnits vissa frågor som har skavt i hans relation med klubben, men vill inte gå in i detalj på anledningarna till varför han fick sparken.
- Egentligen är det ointressant. När någon har tagit ett beslut så får man rätta sig efter det. Sedan har det funnits ett missnöje med vissa delar. Någon har jag förstått inte gillar 4-4-2 från början och då är det klart att man har lite motvind från början.

Enligt Eklund så är det några starka personer inom föreningen som haft som vilja att sparka tränaren, och det räcker.
- I detta fallet är det också ointressant hur många det är, för någon har ju bestämt att jag inte ska vara kvar.

- Det är väl kanske den största besvikelsen. Det känns lite som att man i Kalmar FF pratar om varandra istället för till varandra, och där hade jag hoppats på en rakare kommunikation. Jag är väldigt förändringsbenägen och kan ändra mig. Är 4-4-2 en käpphäst så får man titta på om det finns några alternativ. Sedan har jag förstås en linje som jag vill driva, säger Eklund.

Publicerad 2014-11-19 kl 18:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons