POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/KALMAR

Ingelsten kan välja Sverige - norska kontraktet går snart ut

Foto: Scanpix

Förre skyttekungen Patrik Ingelsten har blivit kvitt sina skador. Nu kan han tänka sig en återkomst i svensk fotboll.

- Det är ingen hemlighet att vi är intresserade av att flytta hem, säger Viking-spelaren till Barometern.

Patrik Ingelsten blev Allsvenskans skyttekung 2008 då Kalmar FF tog SM-guld. Det resulterade i proffskontrakt med Heereveen och uttagning till landslaget.

Sedan dess har forwardens karriär präglats av skador. I Heerenveen blev det bara tolv matcher, mycket på grund av fot- och tåskador. Flytten gick vidare till Viking Stavanger där han fick stort förtroende och var en av Vikings bästa spelare. Men i augusti 2010 drabbades han av en svår knäskada som hållit honom borta. Men nu är anfallaren tillbaka och har gjort tre mål under säsongen.

– Det fattas det där sista flytet. Senast mot Rosenborg hade jag två jättelägen som (Daniel) Öhrlund  gör två kanonräddningar på. Jag hade nog kunnat göra tre, fyra mål till med lite flyt i serien, säger Ingelsten till Barometern.

Nu håller kontraktet på att gå ut och från och med i måndags är alla klubbar fria att prata med spelaren om en eventuell flytt.

– Hittills har det varit tyst. Men det är väl ingen hemlighet att vi är intresserade av att flytta till Sverige igen. När det blir återstår att se, säger Patrik Ingelsten.

Hans gamla klubb KFF har inte hört av sig, men skulle kunna växa fram som ett gångbart alternativ.

– Svårt att spekulera i eftersom det är en hypotetisk fråga. Men jag skulle givetvis vara intresserad. Jag hade två fantastiska år i Kalmar och jag trivs bra i stan. Men just nu har jag fullt fokus på Viking och resten av säsongen här, säger Ingelsten till Barometern.

Publicerad 2013-07-05 kl 16:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå