Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

Kalmar har träffat guldhjälten Santin - öppnar för att sälja målkungen

Foto: Scanpix

César Santin firar ett mål med Henrik Rydström 2008. Infälld: Måns Söderqvist.

César Santin, 33, kan snart vara tillbaka i Kalmar.

Guldhjälten har träffat klubben - som snart kan behöva ersätta Måns Söderqvist.

– César är en boll som finns i luften kring Kalmar FF, sen så får vi se vad som händer, säger fotbollsansvarige Thomas Andersson Borstam.

Det är Kvällsposten som skriver att César Santin - som nyligen bröt kontraktet med cypriotiska Apoel Nicosia - har träffat Kalmar FF. Klubbens fotbollsansvarige Thomas Andersson Borstam berättar för Fotbollskanalen om mötet.

– Vi träffade César för någon vecka sedan och det var helt öppna, raka rör. Han berättade om sin situation efter Cypern, vi berättade om Kalmar - var vi står och vad som har hänt sedan han lämnade, säger han.

Hur långt ifrån ett beslut att satsa på Santin är ni?

– Man vet aldrig vad som händer i den här branschen, det är många parametrar som ska falla samman. Men César är en boll som finns i luften kring Kalmar FF, sen så får vi se vad som händer.

Kalmar har redan en stor anfallsuppsättning med namn som David Elm, nyförvärvet Pär Ericsson, Sebastian Andersson och store målkungen Måns Söderqvist. Att pressa truppen med anfallare är en medveten strategi för att, helt enkelt, göra fler mål, berättar Andersson Borstam. Men lägg till César Santin och känslan är att det är åtminstone en för många.

Vad skulle det betyda för Måns Söderqvist? Har någon hört av sig om honom?

– Vi förhåller oss till Måns där. Vi vet att det finns intresse och vet ju inte vad som händer i det här sommarfönstret. Det är klart att vi förbereder oss för att vi kan avyttra någon spelare också, 
du vet aldrig vad som händer. Det kan vara snabba ryck och det är framförallt svårt att göra allt i rätt ordning. Men vi kommer aldrig att stoppa någon spelare, säger han.

– Är det rätt för spelaren och Kalmar FF, då löper vi linan ut med en försäljning.

Så ni stänger inte dörren för en försäljning?

– Absolut inte.

Måns Söderqvist har gjort åtta mål på 14 matcher den här säsongen.

Publicerad 2014-07-15 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons