Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

Klart: Han blir sportchef för Kalmar "Mycket stor erfarenhet"

Foto: Scanpix

Thomas A Borstam och Svante Samuelsson

Nu är det klart. Kalmar har presenterat Thomas Andersson-Borstam som klubbens nye sportchef.

– Rollen jag har nu är för bred, säger Kalmars klubbdirektör, Svante Samuelsson, till fotbollskanalen.se.

Kalmar har länge sökt efter en sportchef till klubben. Nu har de äntligen hittat mannen för jobbet, Mjällbys före detta sportchef, Thomas Andersson-Borstam.

– Vi har diskuterat Thomas namn ända sedan han blev tillgänglig i våras. Han har mycker stor erfarenhet inom elitfotbollen, både som tränare och som sportchef, och sedan har han ett stort kontaktnät vilket är viktigt i den här branschen, säger Kalmars klubbdirektör, Svante Samuelsson, till fotbollskanalen.se.

Andersson-Borstam blir nu chef för hela Kalmars verksamhet, från A-lag till juniorlag, från och med den första september. Något som betyder att han tar över en hel del av Samuelssons arbetsuppgifter.

– Vår organisation har växt sig så stor att det var ganska bra tajming att göra den förändringen nu. Rollen jag har i nuläget är lite för bred, så det var nog nödvändigt att ta in en renodlad sportchef, säger Samuelsson till fotbollskanalen.

Stämmer det att Andersson-Borstam även kommer att ta över en del av Nannes arbetsuppgifter?

– Jag vet inte var de uppgifterna kommer ifrån. Han kommer att bli chef för hela organisationen från och med att han tillträder. säger Samuelsson.

Thomas Andersson-Borstam har tidigare arbetat i Mjällby som assisterande tränare, huvudtränare samt sportchef innan han sparkades i våras.

Publicerad 2013-08-23 kl 17:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons