Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

Nanne kritiserar utvecklingen - och kan välja bort Sverige: "Kommer att påverka"

Foto: Scanpix.

Nanne Bergstrand kan välja bort Sverige.

Nanne Bergstrand är inte nöjd med svensk klubbfotbolls utveckling.

Nu tänker han till en gång extra innan det blir ett nytt uppdrag i Sverige:

- Det kommer att påverka, säger han till fotbollskanalen.se.

Kalmar FF stod igår för en fin prestation när man vände och vann med 3-2 mot Helsingborg på Olympia. Matchen var Nanne Bergstrands näst sista som huvudtränare och efter säsongen tackar han för sig.

Och trots att han tidigare berömt Djurgårdens satsning, Helsingborgs spel under våren – och Malmö FF:s uppvisning i höst så lämnar han Kalmar med att hårt kritisera svensk klubblagsfotboll:

- Men min erfarenhet och under de åren som jag varit tränare har vi aldrig varit längre ifrån Europa än vad vi är just nu, säger han till fotbollskanalen.se.

- För mig har det varit otroligt viktigt med ett internationellt perspektiv – och det är bara att konstatera att allsvenskan går mot ett mer fysiskt spel igen. Vi hade en period för fem till sju år sedan då det luckrades upp. Det var lite mer spelmodeller och var mer utvecklande för både spelarna och klubbfotbollen.

Och i sin kritik – att den svenska klubblagsfotbollen blivit mer resultatinriktad och kortsiktig – inkluderar han även Kalmar FF:

- Jag tror att det blev ett skifte i och med arenabygget. Det skapades en rädsla och det blev en överlevnadstanke – en försiktighet för vår del som har begränsat utvecklingen.

Men med det resonemanget sagt; Nanne är inte sugen på att ha en mer övergripande roll i föreningen.

- Jag vill känna att jag kan påverka även det dagliga arbetet också. Detta handlar mer om att det ska finnas en strategi i föreningen.

Han vill inte gå in på eventuella nya arbetsgivare, men menar att det som han ser som den negativa utvecklingen kommer att få honom att tänka en gång extra innan han väljer ett svenskt lag igen:

- Det kommer att påverka.

- Vi behöver diskutera svensk fotboll betydligt mer än vad vi gör nu.

Publicerad 2013-10-28 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons