Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

Rydström om Elmarnas återförening: "Vi får automatisk en identitet"

De tre Elm-bröderna har återförenats i Kalmar FF. Och guldmakarbrödernas återkomst har en stor betydelse även utanför plan. 
- Med Elmarna får vi automatiskt en identitet och det gör att folk lättare kan känna med oss som förening, säger KFF-ikonen Henrik Rydström till Fotbollskanalen.

När Kalmar FF 2008 vann sitt historiska och hittills enda SM-guld fanns det mängder med tydliga identifikationsmärken kring laget. Nanne Bergstrands ledarskap satte en tydlig prägel på lagets spelstil och spelarstommen  utgjordes av spelare som under en längre tid spelat ihop blandat med unga spelare på uppgång. Två av dessa ynglingar var Viktor och Rasmus Elm, som nu hittat tillbaka till KFF.

- Kring guldåret hade vi en tydlig kärna av spelare och ett tydligt ledarskap med Nanne som tränare. Sedan försvann det och de senaste åren har vi famlat efter en ny identitet. Det är något genuint med att ha Elm-bröderna tillbaka och det gör att vi på nytt kan bygga upp en identitet, säger Henrik Rydström till fotbollskanalen.se.

De senaste åren har många av spelarna som KFF-publiken upplevt som sina egna valt att gå vidare i sina karriärer och lämnat laget. Melker Hallberg och Måns Söderqvist för att nämna två. Att det i stället kommer tillbaka spelare bidrar till ett uppsving kring KFF.

- Det är ett jävla lyft och något nostalgiskt över att Elmarna är återförenade, sist de spelade tillsammans spelade vi fantastiskt bra och det är vad folk minns. Vi märker av att det allmäna fotbollsintresset i Kalmar ökat, men det är inte bara ett uppsving för Kalmar utan för hela allsvenskan, säger den tidigare KFF-kaptenen.

Återföreningen innebär även att förväntningarna på KFF stigit rejält.

- Självklart är det så att folk förväntar sig mer av KFF nu när vi fått hem två fantastiskt duktiga spelare. Viktor har flera års erfarnhet av spel ute i Europa och om Rasmus blir återställd har nog alla klart för sig vilken klassspelare det är.

Vad är ett rimligt mål för Kalmar FF i år?
-
Jag tycker att vi ska ligga och slåss i topp fem-skiktet, men man ska ha respekt för att det kan ta tid att hitta rollerna i laget. Därtill är Peter Swärdh ny på tränarposten.

Vidare menar Rydström att Swärdhs långsiktigta ledarskap tillsammans med Elm-brödernas återförening gör att KFF kan börja bygga på något i stil med laget som vann allsvenskan 2008.

- Alla tre Elm-bröderna är bätter i år än vad de var 2008 så bara där har vi otroligt mycket att gå på. Därtill är vi i dag längre fram i ungdomsverksamheten jämför med hur det såg ut 2008 vilket självklart är positivt. Det gäller bara att ha tålamod, säger Rydström till fotbollskanalen.se.

Men tålamod och fotbollssupportrar brukar inte vara den bästa kombinationen?
-
 Många supportrar är sockerkickare och måste få socker i form av framgångar direkt. För oss gäller det att minska sockersuget och bygga på en långsiktig diet. Då kan det blir riktigt bra.

Kalmar FF inleder allsvenskan på lördag då Helsingborgs IF besöker Guldfågeln Arena.  

Publicerad 2015-04-01 kl 11:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons