Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

SD fick reklamplats hos Kalmar FF: "Ett misstag, vi ber om ursäkt"

Kalmar FF vill vara politiskt obundet, men lät ändå Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna stifta stödmedlemskap och synas på reklamplats vid föreningens arena.
- Det var ett rent misstag och vi ber om ursäkt, säger marknadschefen Per Rosenqvist.

Politik och dess samröre med idrott är ett omtvistat ämne, som ofta väcker starka känslor. Inte minst när frågor som främlingsfientlighet och rasism blir föremål för diskussionen. I vintras kunde fotbollskanalen.se berätta att Kristianstads FF i division 1 tagit emot ekonomiskt stöd från Sverigedemokraterna, samtidigt som klubben påstod sig jobba för integration i samhället. Något som vållade mycket kritik från flera håll.

Nu är det SD och Kalmar FF i allsvenskan som vållar debatt. Detta efter att den småländska föreningen låtit partiet, och även Socialdemokraterna, bli så kallade stödmedlemmar i KFF. En möjlighet som erbjuds framför allt företagskunder och som kostar 2000 kronor. För det priset får man bland annat synas ihop med Kalmar FF:s klubbemblem på reklamvepor vid Guldfågeln Arena, utöver att ens företag får biljetter till olika matcher i allsvenskan.

ANNONS


När fotbollskanalen.se ringer upp marknadschefen Per Rosenqvist ber han om ursäkt för exponeringen, och hävdar att den kommit till av ett rent misstag och dålig kontroll från KFF:s sida.


- Vi har ett externt säljbolag som förmedlar stödmedlemskapen och vänder sig till mellan 800 och 900 olika företag varje år. Säljbolaget sköter all försäljning, administration, fakturering och kundkontakt. I vårt direktiv till dem står det att vi ska vara politiskt obundna och att vi inte accepterar politiska budskap inne på arenan. I det här fallet hade vi inte uppmärksammat att två politiska partier ändå tillåtits stifta medlemskap, förrän det började florera via sociala medier under gårdagen, säger Per Rosenqvist.


I slutändan är det ert varumärke och er förening som de politiska partierna förknippas med. Gör ni ingen kontroll alls i de här sammanhangen?
- Vi har samarbetat i många år med det externa säljbolaget och förlitade oss på deras kunnande. Det var en kontrollmiss från vår sida. Vi måste lära oss av det misstaget och hantera det här bättre i fortsättningen. Men så fort vi fick reda på vad som gått fel kontaktade vi säljbolaget och sade åt dem att betala tillbaka medlemsavgiften till båda de politiska partierna och annullera deras medlemskap. Senare på kvällen fick jag beskedet att så också hade skett.

ANNONS

Gör ni någon skillnad mellan de båda partierna eller är det samma besked till båda?
- I just det här fallet är grunden att vi vill vara opolitiska och inte tillåta politiska ställningstaganden alls, så det är likadant för båda.

Kan det vara extra allvarligt för er som förening att klumpas samman med ett parti vars värdegrund ni inte delar?
- Så är det självklart, men när det gäller den här frågan var grundorsaken att vi är politiskt oberoende och inte vill förknippas med något parti. Vi kan konstatera att vi gjort fel och beklagar att det blev så.

Publicerad 2014-07-17 kl 15:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto