Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

Skador i Kalmar - kan öppna upp för nyförvärvet: "Sugen på att göra första målet"

Inför matchen mot Gefle är både David Elm och Pär Ericsson osäkra till spel vilket gör att  Kalmar FF-tränaren, Peter Swärdh, kan tvingas komponera ihop ett helt nytt anfallspar. Därmed kan Marcus Antonssson,23, mycket väl få göra sin allsvenska startdebut i KFF-tröjan.
- Det är många frågetecken i laget och det är inte omöjligt att jag får chansen, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Varför det inte blev några gjorda mål för Kalmar FF i den allsvenska premiären är en av frågorna Peter Swärdh behöver hitta ett svar på. Och att det råder frågetecken kring både David Elm och Pär Erisson inför matchen mot Gefle gör inte svaret lättare att finna. Enligt Barometern har David Elm problem med ett knä och om han spelar eller inte avgörs först under matchdagen. Även Pär Ericsson har problem med ett knä och mycket talar för att Swärdh kan tvingas till att ställa ut ett helt nytt anfallspar i onsdagens match mot Gefle. En som i så fall förmodas lägga beslag på en av forward-platserna är Marcus Antonsson som inför säsongen anslöt till KFF från Halmstads BK.

- Jag värvades som en utpräglad spjutspets-anfallare och jag gillar att löpa i djupled så det lära vara på den platsen jag i så fall spelar, säger Antonsson som nyligen återhämtat sig från skada.

Med en dryg månad kvar till den allsvenska premiären fick Antonsson en bristning i framsida lår.

- Det kändes riktigt tråkigt såklart. Särskilt med tanke på att jag startade i många av matcherna under försäsongerna och hade en stigande form. Men nu är det förbi mig och jag känner mig redo för 90 minuter, säger 23-åringen.

Antosson fick debutera i KFF-tröjan när han i den allsvenska premiären mot Helsingborgs IF byttes in i den 77:e minuten. Och anfallren hade ett gyllene läge att bli matchhjälte i sin debutmatch.

- Jag fick ett gyllene läge att avgöra när deras förvarare tappade bollen, men mitt avslut var lite svagt. Nu är det bara att se framåt och sätta bollen mot Gefle i stället.

Vidare beskriver Antonsson Gefle som ett svårspelat och hemmastarkt lag och samtidigt har han klart för sig vad som blir nyckeln till att få med sig ett bra resultat.

- Gefle är trygga i vad de gör på sitt konstgräs så för oss gäller det att ha en bra diciplin och hålla oss till vår tekniska fotboll. Då har vi alla möjligheter att få hål på dem.

Hur taggad är du på att göra KFF:s första mål i årets allsvenska?
- Som anfallare är det alltid kul att göra mål så det är klart att jag är sugen på att göra det först målet, det hade vairt superkul, säger Antonsson.

Gefle tar emot Kalmar under onsdagskvällen och i fjol vann Kalmar FF båda mötena mot Gefle via 2-1 hemma och 2-0 borta.

Publicerad 2015-04-07 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons