Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

Svensson tackar nej till Kalmar: "Blir inte deras sportchef"

Foto: Scanpix

Mathias Svensson har spelat i Premier League, landslaget och vunnit SM-guld med Elfsborg. Men småländsk sportchef blir han inte.
– Jag tackade nej till Kalmar FF, säger Svensson.

Mathias Svensson, 38, jobbade som assisterande sportchef för Elfsborg i tre års tid. Efter ett år borta från fotbollen så fick han erbjudandet att ta över jobbet som sportchef i Kalmar FF – men nobbade.
– Jag tackade nej till Kalmar FF, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

Varför tackade du nej?
– Det var främst två saker. För det första: det är inte IF Elfsborg. Ska jag till Kalmar och göra allt jag kan för att förbättra den klubben och sedan åka till Borås arena och spela match, nej, jag är inte redo för det än. Den andra anledningen var familjen. Vi har flyttat runt i många års tid och nu har vi äntligen "landat" i Borås, där vi alla trivs väldigt bra. Barnen är 14 och 10 år och det hade känts sådär att rycka upp allt och flytta igen.

Mathias Svensson har nyligen börjat jobba för bemanningsföretaget Tranpenad och driver sedan tidigare resebolaget Watch It Live. Någon comeback inom fotbollens värld ser han inte i dagsläget.
– Nej, det gör jag inte. Jag trivs rätt bra med livet som det är nu. Jag trivs med det jag gör men det kanske blir något litet tränaruppdrag med ungdomar vid sidan av eller så. Men inget fokus på någon elitverksamhet, avslutar Svensson.

Publicerad 2012-12-01 kl 10:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons