TV: Dahlen utvisad - men Åtvid klarade kryss i Kalmar

Kalmar

Åtvidabergs Andreas Dahlén visades ut efter 20 minuters spel mot Kalmar FF sedan han kommit sent in i en glidtackling.
Rätt eller fel? Döm själv. Du kan se situationen här ovan.

Efter en tidig utvisning parkerade Åtvidaberg framför eget straffområde. Kalmar försökte och försökte, men lyckades inte spräcka nollan. 0—0 var, för att uttrycka det milt, ett rättvist slutresultat.

Ett tätt försvar blev lite tunnare efter bara 20 minuter. Det var så länge Åtvidabergs vänsterback Andreas Dahlén fick vara kvar på planen. I en närkamp med Kalmars Mats Solheim, där båda gick in hårt, träffade Dahlén Solheim i bröstet med dobbarna. Domaren Markus Strömbergsson tvekade inte utan halade direkt upp det röda kortet.

Märklig nog så var det först efter utvisningen som Åtvidaberg började skapa chanser. Bästa läget fick Erik Moberg vars nick höll hög klass, men Etrit Berisha räddning var ännu bättre.\~

Spelmässigt så var det Kalmar som dominerade. Det blev mycket bolltrillande på offensiv planhalva, men de skapade väldigt få chanser sett till sitt bollinnehav.

I andra halvlek så fortsatte Kalmar att tryck på. De ställde upp utanför Åtvidabergs straffområde och rullade runt bollen. Någon gång då och då kom de också till avslut, men skotten hamnade antingen i famnen på Henrik Gustavsson eller en meter eller två utanför målramen.

Gästerna fick ett fåtal chanser att vända spelet, men inte heller de lyckades skapa något riktigt hett. 0—0 var ett otroligt rättvist resultat.

Så här startade lagen:
Kalmar: Berisha - Nouri, Thorbjörnsson, Arajuuri, Solheim - Ismael, Hallberg - Gutu, Söderqvist, Romario - Diouf.

Åtvidaberg: Gustavsson - Tinnerholm, Hallingström, Moberg, Dahlen - Christensen, Pettersson, Sjölund, Bergström - Zatara, Prodell.

Publicerad 2013-04-27 kl 17:55