POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/KALMAR

TV: Ericsson gav Häcken första vinsten

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Häcken tog första trepoängaren tack vare Martin Ericsson som knappt orkade byta efter målet.
– Jag hade kramp i bägge vaderna, det var sista droppen, säger han till fotbollskanalen.

Det har varit tuffa inledande omgångar för Häcken som inte riktigt fått med sig resultaten som de önskat. Mot Kalmar blev det en böljande tillställning där det skapades chanser nog åt bägge håll för att bjuda på fler än ett mål.
– I fotboll är det ofta små, små saker som avgör. Vi gör en bra första halvlek, försvarsmässigt är det bra och jag tycker vi har de vassate omställningarna. Andra halvlek kanske inte är spelmässigt lika bra men det blir några lägen till. Sen skapar Kalmar chanser också och fotboll är inte alltid rättvist, vi har haft andra matcher vi varit mer överlägsna i, säger Peter Gerhardsson.

Mot Kalmar blev det veteranen, Martin Ericsson som prickade in sitt 43 mål i allsvenskan i karriären med den absolut sista sparken han gjorde innan han byttes ut.
– Vi hade ju förberett byte och allt så det gjordes verkligen i sista sekunden. Utan det målet vet man aldrig vart matchen tagit väg, säger Gerhardsson.

För målskytten själv var det ett förlösande mål även om han själv knappt trodde på det när chansen uppstod.
– Jag hade ju kramp i bägge vaderna och tänkte lite ”passa inte mig för i helvete”, men Simon tar med den perfekt i djupet och Dardan slår en fin pass i djupet. Jag försökte trippa så gott jag kunde och se vart målvakten tog vägen. Jag hade ju ingen kraft kvar så det fick bli ett löst avslut. Det var verkligen sista, sista droppen som kramades ur där men det blev ju bra tillslut.

Varför tar ni tre poäng idag?
– Vi är farliga i våra omställningar, vi hade ett par chanser redan i första halvlek att avgöra matchen men vi var fokuserade redan från start att göra vårt bästa och vinna den här matchen så det var skönt att avgöra så sent som vi gjorde.

Skönt att äntligen ta tre poäng?
– Bussresan hem blir ju mycket trevligare, men det är inte något jag haft någon jättepanik över. Klart att det är skönt, säger Ercisson.
– Det är bra och skönt, men inte direkt så jag jublar. Det här är en av många matcher och det är alltid skönt att vinna, man är glad men jublar inte, säger Gerhardsson.

Publicerad 2015-04-26 kl 20:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå