TV: Kalmar fortsatt obesegrat - Söderqvist upp i delad skytteligaledning

Kalmar

Han gjorde fem mål totalt förra året. I vår har det gått desto fortare för Måns Söderqvist. Femte målet kom i sjätte matchen, när effektiva Kalmar snodde med sig tre poäng, 2-0, från Gefle.

Man kanske inte ska prata om rättvisa i fotboll men Geflefansen kände sig garanterat snuvade på både mål och poäng eftersom hemmalaget under matchens första halvtimme ägde matchen, radade upp bra lägen och bjöd på spel mot ett mål.

Dioh Williams skott i trävirket var det närmaste mål Gefle kom trots fortsatt dominans i bollinnehav matchen ut.

Skillnad det mot obesegrade Kalmar som jobbar effektivt med snabba omställningar och inledde målskyttet efter just en sådan.

När Sebastian Andersson tog emot en djupledspass, löpte förbi Gefles utrusande målvakt och smekte in 1-0 i 21:a minuten gick en tung suck över Strömvallen.

Målet fick dessutom fart på Kalmars offensiv, de snabba vändningarna blev allt fler och gästerna drog tio minuter senare nytta av ännu en snabb omställning som ställde Gefle.

Sist på bollen vid 2-0: Måns Söderqvist, som med kraft pangade in sitt femte mål för säsongen.
Söderqvist som inte varit någon storskytt förr, gör allt rätt nu. Kylig, distinkt och är där när chanserna kommer.

Eller för att summera - effektiv helt enkelt.

Publicerad 2014-04-28 kl 19:56