Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

TV: Kalmars hjälte - målvakten slog till på straff

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kalmar kryssade mot Brommapojkarna - tack vare målvakten Etrit Berisha som slog in 2-2 på straff.

Kalmarmålvakten Etrit Berisha är en ryktenas man just nu. Men mellan alla frågor om det blir Fulham, Lazio eller kanske Monaco som blir nästa klubbadress hann han rädda en poäng för sitt nuvarande lag mot Brommapojkarna. Berisha satte straffen som betydde 2—2 med tio minuter kvar att spela.

Kalmar skuggar topplagen i allsvenskan och det är mycket tack vare målvakten Etrit Berisha. Vanligtvis är det för att Berisha spikar igen sitt mål som Kalmar lyckas ta poäng, men mot Brommapojkarna fick han ikläda sig hjälterollen på ett annat sätt.

- Jag tränar inte så mycket på straffar, och vi får inte så många på en säsong. Men jag är målvakt själv och kan läsa andra målvakter bra, sade Berisha.

"Inte den bästa straffen"

Det var bara tio minuter kvar när han fick chansen från elva meter. Det sedan Jonathan Ring mycket, mycket enkelt gått omkull i straffområdet och domaren Kristoffer Karlsson pekat på straffpunkten.

- Det var en viktig straff, och jag var kanske lite nervös. Det var i alla fall inte den bästa straffen jag slagit. Men den gick in och vi är fortfarande obesegrade här hemma, det är viktigt för självförtroendet, menade Berisha som trots alla rykten verkade mycket lugn.

- Jag vet att det skrivs mycket om mig just nu, och jag vet väl en del. Men jag kan inte säga något än, ingenting är klart. Jag fokuserar bara på Kalmar just nu.

Fulham, Lazio och nu senast den storsatsande franska klubben Monaco är bara några av de klubbar som målvakten kopplats ihop med.

- Klart att det är roligt att höra, och jag vet att var jag än kommer hamna så blir det ett stort steg från allsvenskan. Vi får se om något händer innan sista augusti.

BP klättrar

Berishas straff betyder att Brommapojkarna inte heller mot Kalmar lyckades ta sin första bortaseger för säsongen, men det blev säsongens andra poäng på bortaplan.

- Ja, det får vi ju vara nöjda med. Men det känns ändå lite surt när vi hade ledningen så länge, och den straffen, jag vet inte! den kändes inte helt solklar, sade BP:s ena målskytt, Andreas Eriksson.

Brommapojkarna har i alla fall två raka matcher utan förlust.

- Det känns som att formen är på väg åt rätt håll, i dag mot Kalmar tycker jag vi spelar ganska bra också, även om det blir tufft mot slutet att spela i den här värmen, fortsatte Eriksson.

I och med poängen tog sig Brommapojkarna förbi Halmstad i tabellen och lämnade därmed nästjumboplatsen.

Startelvorna:

Vazgec - Björkström, Segerström, Une Larsson, Dimitriadis - Karlsröm, Albornoz, Martinsson Ngouali, Eriksson, Sandberg Magnusson, Åsbrink

Kalmar FF:

Berisha - Solheim, Djordjevic, Thorbjörnsson, Nouri - Rydström, Hallberg - Romario, Söderqvist, Ring - McDonald

Publicerad 2013-07-27 kl 20:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons