Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/KALMAR

TV: Kalmars passning till rivalen: Patentsäkrar ”Smålands stolthet”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Stämningen byggs upp inför söndagens match.

Vilket lag i Småland är "Smålands stolthet"? – Kalmar eller Öster? Hos kalmarborna råder ingen tvekan – och nu har klubben registrerat epitetet hos patentverket.

Kalmar FF och Öster har inte mötts i ett smålandsderby i allsvenskan sedan 2006. Det märks, för nu börjar psykningarna klubbarna emellan att ta fart inför torsdagens match.

Vem som har rätten att bära epitetet "Smålands stolthet" har länge varit en het potatis och nu har Kalmar valt att ta saken i egna händer och registrerat sin slogan hos patent- och registreringsverket. Och för att hjälpa lokalkonkurrenten Öster att hitta sin egen slogan har man varit bussiga att lägga upp en hemsida där folk kan gå in och ge förslag på en annan slogan som Öster kan ha - som man sedan kan dela på facebook.

"Nu har det kommit till vår kännedom att ni använder er av samma slogan. Så galet det kan bli! Detta missförstånd har förvirrat den lokala fotbollspubliken och därför har vi valt att registrera och varumärkesskydda vår slogan Smålands stolthet® hos Patent- och registreringsverket. Men Smålands stolthet måste också leva upp till sitt epitet och vara en både generös och vänlig fotbollsklubb. Därför har vi nu tagit fram en slogangenerator som ni kan använda er av i ert fortsatta arbete." Så skriver man på den nystartade siten smalandsstolthet.se

Kalmar möter Öster på Guldfågeln Arena på torsdag klockan 19.05 och sedan tidigare ser de ut att komma storpublik på matchen.

Publicerad 2013-05-23 kl 12:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons