Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
45v

Kalmars arenaförsäljning överklagad - klubben riskerar miljonsmäll

Foto: Bildbyrån.

Kalmar kommun köpte loss Guldfågeln Arena av KFF.
Det har överklagats – vilket kan kosta klubben miljonbelopp.
- Det är mycket pengar för oss, säger ordföranden Mattias Rosenlund till Barometern.

Den 30 oktober i år beslutades i Kalmar kommuns kommunfullmäktige att man skulle köpa loss Guldfågeln Arena från Kalmar FF. Prislappen landade på 244,5 miljoner kronor.

Men nu äventyras kommunens förvärv. En privatperson har nämligen överklagat beslutet, rapporterar Barometern. Den klagande menar bland annat att en värdering av arenan saknas i beslutsunderlaget – och att en konkurs för arenan inte skulle påverka klubben då det är ett bolag som äger fastigheten, föreningen.

- Beslutsunderlaget har grava brister, och jag hoppades i det längsta att någon annan skulle överklaga. Men när jag förstod att ingen annan ville ta första stöten bestämde jag mig för att göra det själv, säger privatpersonen till Barometern.

Mattias Rosenlund är ordförande för Kalmar FF och han säger till tidningen att det faktum att fallet ska avgöras av förvaltningsdomstolen i Växjö kommer att kosta klubben mycket pengar.

- En fördröjning av övertagandet kostar oss mycket pengar. Ränte- och swapkostnader går på åtta miljoner kronor om året, alltså 670 000 kronor i månaden, säger han till tidningen.

Kommunalrådet Johan Persson (S), är dock inte orolig.

- Vi ser ingen grund för överklagandet, men nu ska domstolen hantera det, det är så det är. Vi har begärt ett snabbt besked, det gör vi alltid, och när det handlade om Karlssons äng, Fredriksskans och Södra staden tog avgörandet bara sex, sju veckor, säger han.

Publicerad 2017-12-07 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons