Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmars glädjebesked – tre spelare tillbaka

Skadeeländet ser ljusare ut för Kalmar. Tre spelare är på väg tillbaka och en av de är det haussade nyförvärvet Papa Diouf.
- Med det här plastskyddet kan jag spela, säger han till Barometern.

Inledningen av allsvenskan har inte varit vad Kalmar önskat – på flera sätt. Resultaten och spelet har inte varit vad de hoppats på med undantag från matchen mot Häcken. Dessutom har skadorna kommit på löpande band men där ska läget nu äntligen se ljusare ut.

Efter matchen mot Gefle igår erkände både Henrik Rydström och Nanne Bergstrand att det är jobbigt men alla skador.
- Vi får försöka skrapa ihop så mycket poäng vi kan under våren. I dag har vi inte de kvalitéer som behövdes för att luckra upp Gefles försvar, säger KFF-tränaren till Barometern.
- Vi tappar ju alternativ om det saknas spelare, sa Henrik Rydström till Canal+.

Men nu ska de båda kunna andas ut. Skadesituationen ser ut att ljusna då tre spelare anmält sitt intresse att kunna spela nästa match. Nyförvärvet och anfallaren Papa Diouf har fått ett skydd för handen som ska fungera och han är redo för spel igen.
- Jag är i bra form och med det här plastskyddet kan jag spela, säger Papa Diouf till Barometern.

Igår saknades även mittbacken Arajuuri som varit bra i inledningen av allsvenskan och var en av planens bästa spelare i vinsten mot Häcken. Nu ska även han vara tillbaka mot Djurgården.
- Jag ville spela mot Gefle. Läkaren avrådde mig och det är väl egentligen bara dumt att chansa. Jag känner att jag kan spela nästa match, säger den finske landslagsmannen till Barometern.

Tobias Eriksson fick igår agera inhoppare och spelade sina första allsvenska minuter i år efter den fotskada han ådrog sig för tre månader sen. Det var ett inhopp som var efterlängtat.
- Jag känner mig pigg i kroppen. Det var tre månader sedan jag skadade foten och verkligen skönt att vara tillgänglig igen, säger han till Barometern.

På söndag åker Kalmar till Stockholms Stadion för att möta Djurgården.

Publicerad 2012-04-22 kl 10:15
Annons
Annons
Annons