Kalmars kris allt djupare - kvar som jumbo efter Elfsborgs dominans

Elfsborg är ny tabelltvåa i allsvenskan efter söndagens vinst mot Kalmar FF.
För smålänningarna blir krisen allt mer allvarlig som allsvensk tabelljumbo.
- Vi är för slarviga och sätter oss själva i problemen, säger KFF:s Piotr Johansson till Dplay.

Ett avslut, utanför mål, mäktade Kalmar FF med i den första halvleken i bortamötet med Elfsborg. Utöver det var det hemmalaget som dominerade matchbilden på Borås Arena – och det skulle till slut ge utdelning.

Efter 23 minuter spel tilldelades Elfsborg en hörna och i samband med den landade till slut bollen vid fötterna på Frederik Holst som smällde dit 1-0 från nära håll. Bara fyra minuter senare skulle det ringa igen.

Rasmus Alm hittade Jeppe Okkels med en läcker framspelning, varpå den 21-årige dansken skickade in 2-0 från nära håll. Målet var Okkels första i Elfsborgs-tröjan sedan ankomsten från Silkeborg i augusti.

- Vi är för slarviga, vi sätter oss själva i problem och vi måste skärpa oss över hela banan, sa KFF:s Piotr Johansson till Dplay i paus.

KFF:s uppförsbacke fortsatte i andra halvlek när Per Frick gjorde 3-0 från straffpunkten efter 57 minuters spel.

Erik Israelsson tände dock gästernas hopp när han reducerade tolv minuter från full tid, men närmare än så kom inte smålänningarna, utan Elfsborg höll undan och vann mötet med 3-1.

3-1-segern tar upp Elfsborg på andraplats i allsvenskan, för Kalmar FF är läget desto värre. Med sex omgångar kvar att spela är KFF kvar som jumbo och har två poäng till Helsingborgs IF som i nuläget innehar kvalplatsen. Skåningarna har dessutom en match mindre spelad.