Kalmars lyft fortsätter: "Vi är på uppgång"

Kalmars lyft efter den tunga starten fortsätter. Seger mot Halmstad och nu fyra matcher utan förlust. Tobias Eriksson är övertygad om att det har vänt.

- Just nu känns det som att vi är på uppgång, säger Tobias Eriksson till FotbollDirekt.se efter 1-0 segern mot Halmstad.

- Vi har en bättre känsla nu än tidigare.

Uppåt i Kalmar alltså efter en snudd på bedrövlig inledning av allsvenskan där första segern dröjde till den nionde omgången.
Nu fyra matcher utan förlust och det finns all anledning att titta uppåt i tabellen för smålänningarna. Mot Halmstad kom årets blott andra seger.

- Det var en viktig seger och den satt ganska hårt inne. Känslan var att det var ett lag på plan som ville vinna och ett lag som ville spela 0-0, säger Tobias Eriksson.

Ja, Halmstads tränare Lars Jacobsson mönstrade en minst sagt defensiv elva, på bänken fanns den offensiva trion Anel Raskaj, Anselmo och Emir Kujovic.

Och precis som man kunde vänta sig - utifrån laguppställningarna - kröp Halmstad hem från start och tillät Kalmar ta initiativet.
Emin Nouri tackade och tog emot och sköt ett stenhårt skott som skulle gått in i krysset om inte Robin Malmkvist svarat för en kvalificerad räddning. Men så många fler farliga chanser än så skapade inte Kalmar i första halvlek - mycket tack vare Halmstads tillknäppta spel och Fredriksskans gropiga plan.

- De gjorde det trångt för oss och planen var svårspelad, säger Tobias Eriksson.

Var det frustrerande när Halmstad backade hem från från första sekund?
- Nej, inte frustrerande, men det blir lite tråkigt. Samtidigt såg de kanske det som sin enda chans att få med sig poäng och det får vi acceptera. Det är upp till oss att få hål på dem.

Andra halvlek snarlik den första, Kalmar med bollinnehavet och de bästa målchanserna mot ett Halmstad som satsade på kontringar främst genom kvicke Emil Salomonsson.

Ju längre matchen led verkade det som att Halmstads taktik skulle lyckas men Tobias Eriksson var inte särskilt orolig att Kalmar skulle gå mållösa av planen.

- Jag hade en go känsla ändå. Under matchens gång växte det fram en känsla att vi logiskt sett skulle få in en boll.

Eriksson fick rätt.

Med en kvart kvar ökade Kalmar tempot och det kändes verkligen som att ett mål låg i luften.
Och så i 80:e minuten small det - Daniel Sobralense hittade Abiola Dauda i straffområdet, avslutet till vänster om Malmkvist och 1-0 Kalmar.

Publicerad 2010-05-05 kl 23:25