Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmars mardröm med Ferreira fortsätter

Jael Ferreira ser ut att vara förlorad för Kalmar. Brasilianarens situation har inte förändrats och det spektakulära nyförvärvet är ännu inte ens i närheten av Kalmars startelva.

- Han är fortfarande en bra bit i från och frågan är vem han ska peta? Santos har gjort fem mål nu och både Dauda och Sacramento ser bättre ut, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand till FotbollDirekt.se.

FotbollDirekt.se erfar nu genom flera källor att Kalmar i praktiken har gett upp det brasilianska stjärnförvärvet som jämte Yannick Bapupa var Kalmars största satsning inför säsongen. Ferreira som ett dyrbart lån för omkring två miljoner kronor.
Men ingenting har i sak förändrats. Brasilianarens problem har knappast ens nämnvärt minskat.
Ferreira misstrivs fortfarande och även om hans kvaliteter finns där så är det ingenting han förmår få fram i tillräcklig utsträckning.

- Det är två saker det handlar om. Dels om spelarna som spelar nu och gör det bra och går åt rätt håll, något som inte gör det lättare för Jael. Och så handlar det om hans egen prestation.

- Han är fortfarande en bra bit i från att få spela.

Är det realistiskt att tro att han får någon speltid innan VM-uppehållet?
- Det vågar jag inte svara på, svarar Nanne kort.

Vi har uppgifter om att ni i princip har gett upp honom?
- Man ger väl aldrig helt upp någon? I alla fall inte jag. Men han är bara en pusselbit i det stora hela för oss.

Men om han inte fått spela när ni haft det så tungt som ni haft det - vad i hela världen skulle få dig att släppa fram honom nu när det nu ser ut att vända för er?

- Alltså om ska jag stoppa in honom, vem ska jag då ta bort? frågar sig Kalmar-tränaren. Men man ska ändå inte glömma bort att saker och ting snabbt kan förändras genom skador.

Publicerad 2010-04-30 kl 13:55
Annons
Annons
Annons