POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Kalmars nya arena hotad - blir dubbelt så dyr

Kalmar FF:s arenaplaner är inne i ett kritisk skede. Kalmar kommun och Svea Fastigheter förhandlar om ett samarbete kring en ombyggnad av Fredriksskans.Samtidigt växer stödet för att bygga om nuvarande Fredriksskans.

- Jag har pratat med byggentreprenörer och fått fram siffran 400 miljoner kronor, säger Ronny Nilsson vd Arenabolaget. Och den siffran är nog i underkant.

Med det blir prislappen dubbelt så dyr som först tänkt. Den lösning som Sveafastigheter, Kalmar FF och kommunen håller på att enas om är kostnadsberäknad till 270 miljoner kronor, priset är satt till mars 2010.

- Igår var jag på en föredragning där man visade på sambandet mellan omsättning och sportsliga framgångar. I Sverige fanns bara ett undantag. Kalmar FF, säger Johnny Petersson.

Samtidigt finns en hel del praktiska problem med en fortsatt satsning på Fredriksskans som Kalmars hemmaarena. Den norra läktaren får inte överstiga tio meter, vilket innebär att man måste bygga ner fotbollsplanen om man vill ha in 11 000 åskådare.

Och dimensionerar man fotbollsarenan, enligt tidningen Barometern, efter just 11 000 innebär detta att det enligt norm måste erbjudas 3700 parkeringsplatser, dessa blir svåra att hitta på Malmen och på Kvarnholmen.

Kalmar FF har i dag lagt ner över två miljoner kronor i arbetet med en ny arena eller en ombyggnad av den nuvarande. Energin börjar ta slut och frågan är hur Kalmar FF klarar av en ny motgång om också en ombyggnation visar sig blir för dyr?
- Det blir kanske svårt att mobilisera kraft till en ny omgång. Nanne Bergstrand har som bekant sin inställning, truppen är förväntansfull på en ny arena och framförallt fansen. Idag nekar vi många barnfamiljer för att vi inte kan erbjuda sittplatser, säger Ronny Nilsson.

Publicerad 2008-05-25 kl 15:44
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå