Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmars nya satsning: ''Måste ändra taktik''

Ännu ett misslyckande med brasilianska nyförvärv - nu tänker Kalmar FF om.
- Vi måste ändra taktik men vi behöver inte en ny brasse för att sälja vår nya arena, säger Kalmars ordförande.

Kalmar FF var länge ledande på den brasilianska marknaden i svensk fotboll. Men efter missen med Jael Ferreiera i fjol så har det sett som förgjort ut och smålänningarna gav nyligen upp en ny sydamerikan till den allsvenska premiären.
Nu satsar Kalmar på en ny framtida taktik för att återigen hitta ett vinnande brasilianskt koncept.

- Vår process har i alla år börjat i november, nu släpper vi det och börjar nu istället. Vi behöver en längre cykel och ska sikta in oss på i första hand höstfönstret, avslöjar Kalmars ordförande Johnny Petersson för FotbollDirekt.se.

- Vi har insett att det är under den här tiden på året vi ska börja. Vi har lärt oss att omständigheter och som marknaden utvecklats i Brasilien så krävs mer med tid - det räcker inte längre med att börja i november.

Den stora anledningen till att Kalmar nu tänker om har att göra med att brasilianska statsmästerskapen avslutas först i april och att många spelarkontrakt därefter går ut och med det större öppningar.

Men smålänningarnas nya taktik hjälper inte nu och Kalmar missar chansen att sälja in den nya 250-miljonersarenan med ett större nyförvärv.

- Det är klart att det hade varit kul med ett nytt säljande namn, fortsätter Johnny Petersson.
- Men vi ser det inte som ett misslyckande. Vi måste ändra taktik men vi behöver inte en ny brasse för att sälja vår nya arena. För det första har inte en spelare av rätt kaliber eller till rätt pris varit tillgänglig och för övrigt räcker den nya arenan i sig själv till för att sälja intresset.

Men ett stort nyförvärv saknas inför en säsong då ni med den nya arenan gjort den största satsningen i klubbens historia - det ser ut som ett misslyckande?

- Men vi ser det inte så. Vi har aldrig känt stress. Våra tränare har fått de svar de vill ha.

Har den nya arena vingklippt er ekonomiskt? - Det är klart att det är en 250-miljonerspjäs ska dras runt - men, nej, vi är väl ändå den tredje rikaste klubben i allsvenskan. Det handlar helt enkelt om att vi inte har hittat rätt tillgänglig spelare och då väljer vi att avvakta.

Är styrelsen och lagledningen helt överens om att ni klarar er utan ett etablerat nyförvärv med tanke på bitvis så stora problem ni hade i fjol? - Det finns inga motsättningar. Vi är överens med Nanne. Lagledningen känner att de har fått tillräckliga svar genom framförallt Sobralense som imponerat som anfallare.

Men ni hade kunnat värva om ni hade velat? - har ni haft fler alternativ än de namn som uppmärksammats i media?

- Ja, det har funnits fler alternativ än så. Det har varit okej namn men ändå inte tillräckligt för oss. Viktigt är ändå att säga att ett nyförvärv i allra högsta grad fortfarande är aktuellt i sommarfönstret i augusti.

Publicerad 2011-03-23 kl 12:43
Annons
Annons
Annons