Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmars nye brasilianare snart på plats

Kalmar FF har hotat att lägga ner sin Brasilien-satsning. Men nu kan FotbollDirekt avslöja att ett genombrott är nära med en brasiliansk önskeanfallare.

- De flesta knutar som har bekymrat har börjat lösa upp sig. Jag hoppas att han ska kunna vara här om ett par veckor, avslöjar Kalmars ordförande Johnny Petersson för FotbollDirekt.se.

- Vi har även fått klart för oss vad han kostar och jag tror alla parter är överens om hur den här affären ska se ut.

Det är annars inte länge sedan Kalmars ledning hotade med att avbryta sin Brasilien-satsning för att övergångarna där bortifrån börjat bli för komplicerade.
Ändå ser det nu ut att vara nära att lösa sig med det favoritnamn Nanne Bergstrand scoutade fram på plats tidigare i höst.

- Det är mer positivt än på länge. Nu har vi kontinuerliga kontakter och vår sportchef (Svante Samuelsson) jobbar till och med under sin semester på att lösa det här.

- Det är en anfallsspelare det handlar om och ambitionen är att han ska vara här någon vecka in under försäsongen som börjar den 4 januari. Att ha honom här direkt i från start är nog lite för optimistiskt.

Det ser med andra ord att vara nära att lösa sig med ännu en Brasilien-värvning?

- Ja, det är ganska nära. Men samtidigt så är jag inte helt lugn förrän jag säkert får höra att han landat på Kastrups flygplats och sitter på tåget till Kalmar.

Är det ett komplicerat ägarförhållande kring honom, precis som kring så många andra brasilianska spelare?

- Det vill jag inte kommentera.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-30 kl 13:35
Annons
Annons
Annons