Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kåmarks heta lista - Han är allsvenska drömvärvningen nummer ett

Gerzic, Grahn eller Lantz? Silly Season pågår för fullt. TV4-experten Pontus Kåmark har listat allsvenskans drömvärvningar -
och hans favoritnamn är en skräll.

FotbollDirekt.se bad TV4-experten Pontus Kåmark ta ut allsvenskans tio hetaste spelare.
Det handlar om spelarna som varit mest omsusade under Silly Season - men också de som TV4-experten ser som drömvärvningar för vilken allsvensk klubb som helst. Alltså: spelare som finns i Sverige och inte är helt orealistiska att värva för andra svenska klubbar.

Pontus Kåmark:

- En del spelare går ju bort direkt - som Avdic och Gerndt, sådana killar kommer säkert att lämna, men för utlandet i så fall. Egentligen känns de flesta spelare i storklubbar som Malmö, Helsingborg och Blåvitt inaktuella. Men det finns några riktigt bra namn i de mindre klubbarna.

- Några av de här spelarna är kanske inte helt realistiska värvningar - men de skulle vara grymma allsvenska förstärkningar.

Så här är den, Kåmarks heta lista:

1. Jakob Orlov, 24, anfallare, Gefle

Kåmarks kommentar: Glödhet spelare - mycket för att han spelar i den klubb han gör, med allt vad det innebär nu.
Gefle plockar ju fram sådana här spelare titt som tätt - och det är väl ingen omöjlighet att de säljer en anfallare till.
Jag tycker att det är lite Marcus Berg över honom - ser inte mycket ut för världen, men rör sig väldigt smart och kommer alltid rätt i boxen. Han har väl inga extrema kvaliteter, men allround och helt okej på det mesta. Placerar honom före Nordin Gerzic för att han är yngre - och anfallare är alltid heta.

2. Nordin Gerzic, 27, mittfältare, Örebro

Kåmarks kommentar: Honom håller jag jäkligt högt - jag vill ha in honom i landslaget och det nu! Jag tycker att Nordin har kvaliteter som Svensson, Källström och Wernbloom saknar. Ja, i hans bästa stunder är han Sveriges bästa mittfältare.
Extremt skicklig bollspelare, som kan ta över matcher och styra helt och hållet själv. Minns bara hemmamatchen mot Helsingborg i år - det var ju total förnedring på mittfältet! Och det var Gerzic verk.

3. John Chibuike, 22, mittfältare, Häcken

Kåmarks kommentar: Ung och intressant mittfältare, med väldigt mycket individuell skicklighet. Får lite Xavi/Iniesta-vibbar av honom, extremt rörlig och väldigt kvick i fötterna. Dulee Johnson är ett annat namn som dyker upp, men jag känner att Chibuike är mognare och jämnare än Dulee i sitt spel. Vore ett bra köp för alla klubbar som behöver en bollskicklig mittfältare.

4. Tobias Grahn, 30, mittfältare, Mjällby

Kåmarks kommentar: Grahn har ett par-tre goda år kvar och jag tror att Mjällby kan få det svårare nästa år. Nu kommer kraven och jag är inte helt hundra på att de klarar det. Det är lite nu eller aldrig för honom, ska han gå någonstans är det nu.
Kanske Elfsborg som det ryktats om? Han har ju spelat bra mot dem. Grahn är riktigt bra, en spelare av internationellt snitt och det har han visat i år.

5. Mohamed Bangura, 21, anfallare, AIK

Kåmarks kommentar: Nu vill han säkert och de behöver honom. Och det faller väl lite under den här storklubbskategorin också.
Flyttar han blir det förmodligen utomlands. Men om någon klubb kunde köpa så borde de slå till. Fantastisk spelare med en grym speed, ung och utvecklingsbar också. Att AIK överhuvudtaget höll på att missa honom kan jag inte förstå.

6. Viktor Noring, 19, målvakt, Trelleborg

Kåmarks kommentar: Ruskigt lovande målvakt- överhuvudtaget ser det bra ut på målvaktsfronten i Sverige. Att han fortfarande är så ung men ändå så mogen i sitt spel imponerar. Han vill väl helst utomlands, men om det inte kommer något bud därifrån - varför inte Blåvitt?

7. Daniel Bamberg, 26, mittfältare, klubblös

Kåmarks kommentar: Det här är en lirare jag gillar skarpt, han är ju inte brasse för inte. En spelartyp vi saknar i Sverige, en som kan bryta mönster. Bra tillslag, kan spela fram och avgöra själv också.

8. Mathias Ranegie, 24, anfallare, Häcken

Kåmarks kommentar: Misslyckades i Blåvitt men nu har han ju slagit igenom ordentligt. Riktig centertank som ändå är teknisk och fortfarande hyfsat ung. Vore ett bra köp om det är en tung forward man letar efter.

9. Kristoffer Nordfeldt, 19, målvakt, Brommapojkarna

Kåmarks kommentar: Som med Noring, stabil och mogen i sitt spel trots sin unga ålder. Nu har han ju varit i BP hela karriären och jag kan väl inte tänka mig att han vill stanna kvar i superettan.

10. Marcus Lantz, 35, mittfältare, klubblös

Kåmarks kommentar: För ett lag som behöver en rutinerad, färdig spelare är ju Lantz klockren. Alla vet väl vad han kan, men sedan är det frågan vilka som skulle kunna värva honom. Han lär väl vilja komma till ett topplag också.

Publicerad 2010-12-22 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons