POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kamp om att bli SEF-bas – ÖSK-Frebran ser ut att vinna

Elfsborg har nominerat Lars-Christer Olsson till ny SEF-ordförande.
Valberedningen går på Rose-Marie Frebran, enligt vad fotbollskanalen.se erfar.
- Nu hänger det på att hon vill ta över, säger en källa med insyn.

Kampen om makten i svensk fotboll pågår för fullt inför årsmötena i Svenska fotbollsförbundet och i Svensk Elitfiotboll den 23 mars. Klart är att Karl-Erik Nilsson lär ta över efter Lars-Åke Lagrell i förbundet efter att ha slagit ut Lars-Christer Olsson.

Allt talar nu för att Olsson även får stryk när det handlar om att bli SEF-bas trots att Elfsborg nominerat den förre Uefa-vd:n att som klubbobeorende ta över ordförande-klubban.

För det finns starka krafter som inte vill ha Olsson:
- Det blir inte Olsson, säger en källa med insyn i processen.

- Rose-Marie Frebran är valberedningens kandidat att ta över efter Bosse Johansson och nu hänger det på att hon vill ta över

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson hoppade mycket överraskande av sitt uppdrag som SEF-bas för ett par veckor sedan och nu har hans klubb beslutat sig för en kandidat.
- Vi har nominerat Lars-Christer Olsson som ny ordförande, säger Bosse Johansson.

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att Rose-Marie Frebran är valberedningens kandidat, hur ser du på det?
- Jag vill inte kommentera det utan vill vänta till valberedningen har gjort sitt arbete. Så vitt jag vet så går nomineringstiden ut i dag.

Kommer ni ta strid på årsmötet?
- Vi har nominerat Lars-Christer och det är för tidigt att säga något om det andra. Vi får vänta på valberedningens arbete.

Under tisdagen kommer Svenska fotbollsförbundets valberedning att lämna sitt förslag till en styrelse och där finns Rose-Marie Frebran med:
- SEF:s förslag är omval av Rose-Marie Frebran, säger Börje Sandgren som är ordförande i förbundets valberedning.

Precis som fotbollskanalen.se avslöjade i förra veckan så blev Susanne Erlandsson petad och dessutom hoppade tilltänkta ersättaren Ylva Johansson av efter partiledarskiftet i Socialdemokraterna som öppnade för tyngre poster i S för henne. Något som gör att en plats är tom:
- Vi saknar ett namn efter den avsägelsen och har inte kunnat hitta en ersättare. Det jobbas febrilt med den frågan och det löser sig under den närmaste tiden.

Fotbollskanalen.se har sökt Rose-Marie Frebran som är på resa. Den förre KD-politikern som satt i Riksdagen 1991-2002 är sedan 2008 Landshövding i Örebro Län. Hon har tidigare varit ordförande i Örebro SK och är numera ordförande i den ideella delen av föreningen och ledamot i Örebro SK Elitfotboll AB.

Frebran var i högsta grad delaktig i att styra upp Örebro SK efter att klubbens ekonomi spårat ut under 2004 och då det slutade med att man blev nedflyttad. Hon blev invald i förbundets styrelse våren 2010.

Publicerad 2012-02-13 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto