Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
40v

"Kan bli en ganska stor ekonomisk smäll för MFF"

Foto: Bildbyrån

En Malmö FF-spelare sitter häktad misstänkt för sexualbrott.
Klubbens ordförande Håkan Jeppsson menar att det kan bli en tung ekonomisk smäll för MFF.
- Det är en väldigt besvärlig situation och den ska vi se till att göra allt för att undvika i framtiden, säger Jeppsson.

Malmö FF höll under fredagskvällen sitt årsmöte. Ett stort fokus under kvällen var den brottsmisstänkte spelaren, som just nu sitter häktad misstänkt för sexualbrott. Den omvalde ordföranden Håkan Jeppsson kommenterade situationen under mötet.

- Arbetet med att stärka vår kultur och våra värderingar fortgår.

- Därför är det en stor missräkning att vi just i den här stunden har en spelare misstänkt för allvarliga sexualbrott och sitter häktad. Det har förvisso i huvudsak skett före tiden i Malmö FF. Det är naturligtvis en stor tragedi för alla inblandade, inte minst för de flickor som möjligen har utsatts för de här övergreppen. Vi ska komma ihåg att spelaren inte är dömd och är oskyldig i den bemärkelsen, men det är en väldigt besvärlig situation och den ska vi se till att göra allt för att undvika i framtiden. 

- Vi ska alltid vara en förebild. Vi bär tröjan som man aldrig kan ta av sig. Därför är det såklart tragiskt att spelaren som uppenbarligen i en tidigare del av sitt liv inte levde enligt de värderingarna, om det är nu så att personen visat sig skyldig. 

Jeppsson svarade också på en fråga kring hur tungt ekonomiskt det kan bli om spelaren blir fälld.

- Om det går illa så går det illa, då kan det bli ganska stor ekonomisk smäll för föreningen. Just nu är spelaren utan ersättning eftersom spelaren inte kan arbeta för föreningen.

- Det är besvärligt, och där är inte så mycket mer att göra än att det blir en ekonomisk smäll. Vi kan ställa krav på spelaren utifrån den ersättning som har betalas ut om man har brutit vårt avtal, om man inte kan fullfölja sitt avtal. Vi kan också möjligen ställa krav på den säljande föreningen om de har känt till någonting och inte låtit den informationen vara känd. 

- Vi ska nog inte ha överdrivet stora förhoppningar, men vi ska göra allt vi kan om vi hamnar där för att skydda föreningens och medlemmarnas pengar. 

Publicerad 2018-03-02 kl 21:52
Annons
Annons
Annons