POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Kan ÖIS resa sig på tio?: "Alla är vid liv"

Nio segerlösa matcher. Nu väntar regerande svenska mästarna Kalmar FF på bortaplan. Örgryte är farligt nära knockout. Frågan är om de kan resa på sig tio?

- Alla är vid liv. Det finns bara en väg och det är att visa att de haft fel och att vi är ett bra lag. Vi har möjlighet att påverka detta och det är bara att hoppas att vi höjer oss tillsammans, säger tränaren Janne Carlsson till klubbens officiella hemsida.

KALMAR FF
 
Skador/avstängningar:
Daryl Smylie (s)
 
Preliminär startelva: Petter Wastå - Tobias Carlsson, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Stefan Larsson - Henrik Rydström, Tobias Eriksson - Daniel Sobralense, Rasmus Elm, Daniel Mendes - David Elm

Håll ögonen på: David Elm - gör ett otroligt nyttigt jobb i anfallet. Märks mest när han inte med då det offensiva spelet haltar.

KFF-snack:
Kommer senare.
 
ÖRGRYTE

Skador/avstängningar:
Marcus Allbäck (s), Alvaro Santos (s), Alex Perreira (s), Nathan Coe (s), Peter Abrahamsson (s), David Leinar (s)

Preliminär startelva:
Bengt Andersson - Christian Lindström, Dennis Jonsson, Tommy Von Brömsen, Björn Anklev - Magnus Källander, Danny Ervik - Pavel Zavadil, Alexander Mellqvist, Marcus Gustafsson - Markus Anderberg.
 
Håll ögonen på: Björn Anklev. Är en av få spelare hos Örgryte som slipper skämmas för sin insats så här långt. Trivs lika bra i försvaret som i anfallet.
 
ÖIS-snack:
- De är självklart besvikna men för tillfället behöver de visa mer, säger tränaren Janne Carlsson till Örgrytes hemsida om varför Robin Jonsson och Christoffer Bengtsson inte finns med i truppen.
 
- Jag tror bara att det stärker oss. Alla är vid liv. Det finns bara en väg och det är att visa att de haft fel och att vi är ett bra lag. Vi har möjlighet att påverka detta och det är bara att hoppas att vi höjer oss tillsammans, säger Carlsson om de senaste dagarnas turbulens.
 
- De är bollskickliga, har ett bra försvarsspel och jobbar hårt. Det gäller att vi tätar ihop försvarsspelet och har snabba omställningar, är Carlssons syn på Kalmar.
 
FotbollDirekt-kommentar:
- Kalmar FF föll mot IFK Göteborg, men gjorde ändå en bra match. Vaskade fram flera heta målmöjligheter utan att lyckas förvalta dem. Samma problem som de har haft nästan hela säsongen. Här är en match som regerande mästarna bara ska vinna.
Örgrytes kräftgång fortsätter. Nu ska Göteborgsklubben samla sig, göra en riktigt bra match och skrälla borta mot Kalmar FF. Fortfarande spökar tunga skador i truppen, men någon gång måste det lossna.
 
Daniel Bogefors - Mats Jonsson

Publicerad 2009-05-20 kl 17:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå