Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kan spela för två klubbar i samma omgång

På söndagen tio minuter mot Gais. På fredagen spel från start mot Gefle? Det kan bli ett faktum för Örgrytes nyförvärv Sebastian Johansson.

- Vid 17-tiden får jag veta bestämt om jag kan vara med. Men jag är redo att vara med om så skulle bli fallet, säger Johansson till FotbollDirekt.

Men övergången kan stoppas av Halmstad, som inte har valt att skriva på övergångspappren och skicka in dessa till förbundet.
- Jag är överens med Örgryte och jag har avslutat med Halmstad, så nu är det upp till klubbarna att komma överens, säger Johansson.

Blir det spel mot Gefle kommer han alltså att spela för två olika klubbar i samma omgång - något tämligen unikt.
Är det verkligen tillåtet att spela för två klubbar i samma omgång?
- Tja, jag vet inte men jag antar att det är så. Jag har inte hört något annat men nu blev jag lite osäker, säger Johansson.

Men Örgrytes Dick Last bekräftar att det är okej att spela för två klubbar i samma omgång om så skulle bli fallet.
- Det var en regel som togs bort för några år sedan, så det är fullt möjligt om Halmstad skriver på och skickar in papperen i tid, säger Last till FotbollDirekt.

Johansson känner att han inte fått den speltid han önskat i Halmstad och då han bor i Göteborg har han tyckt att det blivit allt jobbigare att pendla de 14 milen mellan orterna.
- Jag önskar att det skulle ha gått bättre än vad det har gjort i Halmstad. Jag bor dessutom i Göteborg, så det här är en perfekt lösning för mig och en rejäl utmaning dessutom.

Ja, du får något rejält att bita - att försöka hjälpa till att rädda kvar ett jumbolag som är hopplöst sist i Allsvenskan.
- För mig är det bara en utmaning. Jag är jättesugen på att spela fotboll. Har så mycket mer att ge än vad jag har fått visa här i Halmstad. Det är en bragd om vi skulle klara av det.

Åge Hareide som tränare, vad säger du om det?
- Jag har aldrig stött på honom innan. Jag har bara haft Arne Erlandsen tidigare när jag var i IFK Göteborg men han var helt okej. Norsk tränare kan nog passa mig.

Publicerad 2009-07-13 kl 13:14