Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kandidaterna ska kampanja öppet i striden om Lagrells post

BUDAPEST. Kampen om att ersätta Lars-Åke Lagrell pågår.
Nu vill SvFF:s valberedning se en offentlig kamp mellan kandidaterna.
- Jag vill att de stiger fram och säger vad de står för, säger Börje Sandgren till fotbollskanalen.se.

I dag är sista chansen att lämna in förslag på ordförandekandidater i SvFF till förbundets valberedning. Beredningens ordförande Börje Sandgren har sedan kallat till telefonmöte i kväll för att dra upp riktlinjerna för arbetet.
Klart är att Lars-Åke Lagrell efter 21 år som bas för Svenska Fotbollförbundet kliver av på årsmötet i mars.

- Vi har på oss fram till 15 februari att ta fram en kandidat från valberedningen och jag tror att vi kommer att behöva den tiden, säger Börje Sandgren som alltså leder valberedningen.

- Sedan finns det möjligheter för både valberedningen att nominera kandidater och man kan även nominera direkt till årsmötet.

Hur många kandidater har nominerats?
- Jag vill vara försiktig med att uttala mig om det, det finns nya kandidater som har kommit in. Det är en handfull kandidater men det är färre än tio.

Sedan tidigare är det känt att valberedningen intervjuade fem tänkbara kandidater hösten 2010. Det var Elfsborgsbasen Bosse Johansson, förre Uefa-vd:n Lars-Christer Olsson, Jörgen Eriksson som sitter i SvFF:s styrelse, Susanne Erlandsson som är ordförande för damernas elitförening och sitter i SvFF:s styrelse samt förre domaren Karl-Erik Nilsson som var högste ansvarige för U21-EM i Sverige och är nyvald i SvFF:s styrelse.

- Lite är det upp till kandidaterna att prata om att de är med och just nu vill jag vara försiktig. Fast jag hoppas att vi ska kunna vara så öppna vi kan, säger Sandgren som inte vill bekräfta några fler namn i procenssen.

Fotbollskanalen.se vet att Bosse Johansson avböjt att vara med i processen och de fyra andra är nominerade av olika intressen. Framför allt pågår en kamp mellan Lars-Christer Olsson och Karl-Erik Nilsson. Det är inte alltid sjyssta tag och bland annat har Olsson rasat mot smutskastningen av honom och beskyllt Bengt Madsen för att ligga bakom.

- Det är riktigt att det är så och det ska vi behandla. Det är synd att det är en massa lösmynta som är runt och pratar, säger Börje Sandgren.

Klart är att Sandgren vill införa en öppnare process och där kandidaterna lika politiker ska få bedriva en öppen kampanj. Allt för att komma runt smusslandet i slutna rum och skitsnackande:

- Jag vill att kandidaterna stiger fram och säger vad de står för och vad de vill med svensk fotboll. Det ska inte kasta skit på varandra utan redogöra för vilka idéer de har och hur de vill ta svensk fotboll vidare, säger Börje Sandgren.

- Vi ska ha en öppen, ärlig och sjysst diskussion om idéer och frågor. Det är en viktig fråga för svensk fotboll och då är det viktigt att vi är så öppna vi kan. Tiderna förändras och det här är et annat sätt att se på det som är bra för svensk fotboll. Sedan ska vi naturligtvis följa stadgarna.

Kommer du att uppmana kandidaterna att kliva fram?
- Ja, det kommer jag att göra förutsatt att jag får valberedningens stöd i frågan.

Ännu har valberedningen bara berört frågan om en öppen valkamp och innan man är helt klara vill inte Sandgren gå ut för mycket:

- Vi ska ha ett telefonmöte i kväll och sedan ett fysiskt möte i nästa vecka.

Publicerad 2011-09-01 kl 12:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons