Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kängar Blåvitt-fans: ”Lämna in medlemskorten”

Allsvenskan

Topptippade "Real Göteborg" får finna sig i andrafiolen i kvällens derby. För lillebror Häcken är det guldstrid, och klubbens sportchef Sonny Karlsson avundas inte Blåvitts situation - inte minst med missnöjda fans.
- Jag förstår inte hur man tror att det ska ge någonting, att gå in på en träning som deras fans gjorde, säger Karlsson.

Det var IFK Göteborg som skulle slåss om guldet. Inför säsongen fick ”Real Göteborg” favorittips, medan Häcken i bästa fall sågs som en spännande outsider. I kväll derby på Gamla Ullevi, och det är Hisingeklubben som har Lennart Johanssons pokal att spela för.

Häckens sportchef Sonny Karlsson har förstås inget emot hans klubb är den som fajtas om guldet. Samtidigt är han inte så överraskad att Blåvitt fått en trög start på sin nysatsning med Mikael Stahre och storvärvningar.

– Jag tycker egentligen inte att det är så konstigt alls. Blåvitt har en ny tränare, ett nytt spelsystem, nya spelare och man ska spela en ny typ av fotboll. Det är klart att det tar tid. Jag antar att de har hoppats på att det ska sätta sig på en gång, och förutsättningarna för att det ska bli riktigt bra finns. Men det står ju alltid elva gubbar på andra planhalvan också redo att förstöra, säger Karlsson till FotbollDirekt.se och fortsätter:

ANNONS

– Sedan var det en period då de fick ganska dålig utdelning, det är väl också en anledning att de inte är högre i tabellen. Och när man får höra av supportergrupper också att man inte presterar… det kan ju också vara en förklaring.

Du tänker på när de gick in på träningen?

– Ja precis. Hade det hänt på vår träningsanläggning så hade jag bett dem lämna in sina medlemskort, för sådana medlemmar behövs inte i en förening. Jag kan känna att ”är du inte nöjd med det vi gör, lämna in medlemskortet då!” Och jag kan inte förstå hur man kan tro att det ska ge någonting att gå in på en träning som deras fans gjorde, tror man på allvar att spelarna skulle prestera bättre efter det? Är det någon som seriöst inte tror att spelarna gör precis allt de kan?

– Nej det är snarare tvärtom, att man i utsatta lägen som det Blåvitt varit i ofta springer och kämpar FÖR mycket, och att man på det viset tappar rytmen. Att man överarbetar saker och ting och tappar positioner och linjer i spelet. Nu talar jag av egen erfarenhet efter mina år inom fotbollen och jag säger inte att det måste vara så i Blåvitts fall. Men att de inte skulle kämpa är ju absurt.

ANNONS
IFK Göteborg såg ut att gå på en ny tung mina i stormötet mot Malmö i torsdags, men vändning i andra halvlek och Blåvitt har nu fyra raka utan förlust inför derbyt. Sonny Karlsson ser två lag som numera vill spela liknande fotboll.
– Blåvitt är ett mer spelande lag nu och mitt i bedrövelsen har de ju stått för ett antal starka insatser. Vi fick ju torsk på Rambergsvallen i våras, de slog Malmö nu. Det är två lag som gärna för spelet och vi kommer att få slita för det här, det kan jag lova.
Publicerad 2012-10-01 kl 11:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto