Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Känner själva att vi är ruskigt starka"

Underläge med 0-1 och en spelare färre. De flesta lag skulle kriga för att hindra ett större nederlag men inte HIF - de går för seger!

Helsingborg håller redan nu på att döda all spänning i Allsvenskan. Inte ens när laget ser ut att vara på väg mot förlust förlorar laget.
- När det stod 1-0 till dem, började de falla hem och när vi fick kvitteringen sade vi till varandra att vi skulle gå för 2-1 och det kände vi själva att vi hade ett övertag trots att vi var en spelare färre, säger lagkaptenen Marcus Lantz till FotbollDirekt.se.

- Vi lyckades med det och vi är ruskigt starka.

Även om konstgräs inte är något favoritunderlag, så visade Helsingborg till slut att laget också kan vinna på sådant, trots en spelare färre. Minst sagt imponerande.
- Det är som du säger inte något favoritunderlag för vår del och att då göra tre raka mål är starkt.

- Vi visste hur Gefle spelade och vi väntade på att de skulle göra något misstag och vi fick föra spelet lite som vi ville. Vi var discplinerade och bara väntade ut rätt tillfälle.

Lantz själv avrundade målgörandet i matchen, lagkapten som han är, med en säker straffspark.
- Straff - det ska ju vara mål. Alla straffar som går i mål är bra straffar.

3-1 borta mot Gefle och ni håller på att förstöra Allsvenskan. Ni håller ju på att springa hem SM-guldet redan nu...
- Nej. (bestämd på rösten) Det är mycket kvar att spela och vi kommer att förlora matcher också. Men det vi har gjort bra är att vi har koncentrerat oss på oss själva och inte lagt så mycket kraft och energi på vad de andra lagen gör och det har vi gjort bra, säger Lantz.

- Nu ska vi bara fullfölja våren som vi har gjort hittills. Skönt nu med lite vila till nästa match. Vi sover över här i Gävle, har en lätt träning i morgon innan vi åker hem. Vi spelar ju inte förrän på söndag nästa gång.

Vad har Conny Karlsson fört in för framgångsrecpet som inte fanns där förra säsongen?

- Vi har ett helt annat spel och ett lite rakare spel och alla har köpt det till 100 procent och vi har ett jävla go i laget.

- Vi lägger ned ett jävla gott jobb i varje match och det gör att vi är framgångsrika.

Publicerad 2010-05-10 kl 23:21
Annons
Annons
Annons