POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Karikari hyllas efter succén: “Helt annan spelare nu”

Kwame Karikari är tillbaka i AIK och imponerar i den svartgula tröjan.
– Han kan bli en joker för oss i höst, säger Niklas Backman.

Kwame Karikari hyllades som en ny Bangura när han kom till AIK i fjol vår. Men det har inte riktigt velat lossna för ghananen och just innan årets säsong skulle börja lånades han ut till Degerfors i superettan. Nu tillbaka i AIK – mål i två raka matcher, i går igen mot Örebro. Och Karikari hyllas av sina medspelare, som kan se utvecklingen efter Degerfors-lånet.

- Man märker på honom att han utvecklats sedan han kom tillbaka. I Degerfors fick han känna förtroendet och det tror jag är viktigt, säger Niklas Backman till FotbollDirekt.se.

- Han fick spela hela tiden där, och nu är han en helt annan spelare. Han tänker på ett annat sätt. Det är nog ganska stor skillnad att komma direkt från Ghana, nu har han fått viktiga minuter.

Kan han bli en joker under hösten?

- Verkligen. Men han är fortfarande väldigt ung. Han gör ju mål, nu två på de senaste två matcherna.

- Men det visar att vi har alternativ, om det skulle låsa sig med anfallarna så kan man rotera lite, och det är skönt att ha det så.

AIK gick ut innan matchen Örebro och talade om en match man bara ska vinna. Men det blev ingen jinx – den krisande jumbon blev en munsibt på Råsunda för AIK. - Det var inget snack, vi var klart bättre. Siffrorna kunde blivit ännu större, säger Backman.

- Vi sa innan att vi skulle gå ut och trycka på. Alm visade det med startelvan också, det var väldigt offensivt. Vi gick verkligen ut och visade, att “det här är Råsunda, vi är i toppen och ni i botten”. Sedan var det psykologiskt viktigt att få mål innan och efter paus också.

Publicerad 2012-08-13 kl 11:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå