Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Karl Svensson redo för spel “Han är absolut i bra form”

IFK Göteborg lider av skadekaos. Ett glädjande besked är att Karl Svensson nu är redo för spel igen inför matchen mot Trelleborg.

- Han har haft det riktigt kämpigt med skador och sjukdomar under hela vintern och våren, och aldrig riktigt fått chansen att komma ikapp, säger IFK Göteborgs assisterande tränare Jonas Olsson till Aftonbladet

Landslagsmeriterade Karl Svensson återvände inför säsongen till allsvenskan för spel med IFK Göteborg. Den första tiden i klubben har varit allt annat än enkel för 25-åringen som dragits med efterhängsna skador och sjukdomar, men nu är han tillbaka i ett annars skadehärjat blåvitt.
- Kalles form är på uppåtgående. Han är absolut i så bra form att han kan spela från start. Annars hade han inte varit med i truppen, säger tränare Jonas Olsson.

Karl Svensson har de senaste åren spelat ute i Europa med klubbar som Cannes i Frankrike och den skotska toppklubben Glasgow Rangers. Utmaningar som gett honom mängder med erfarenheter att dela med sig av till alla de unga talangerna på kamratgården.
- Rutin. Han har varit iväg som proffs och spelat stora matcher. Han är en ledare som driver på resten av laget. Att han inte har spelat tidigare i år har mer handlat om att han inte kunnat göra sig själv rättvisa.

Publicerad 2009-07-19 kl 15:14