Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kärleksbombningen fick effekt - Milosevic nobbade bud för AIK: "Gjorde att jag skrev på"

Allsvenskan 2022-01-11 kl 18:40

SOLNA. Alexander Milosevic valde att stanna i AIK.
Efter en kärleksbombning från supporterhåll.
- Till stor del var det den som gjorde att jag skrev på, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I slutet av mars förra året återvände Alexander Milosevic till AIK, för en tredje sejour i klubben. Då skrev mittbacken på ett kontrakt över tre år, men där båda parterna hade möjligheten att bryta det innan årsskiftet som precis var. Därför fanns det en osäkerhet kring om Milosevic skulle bli kvar till den kommande säsongen eller inte.

Men nu har 29-åringen, som spelade in sig i landslagstruppen under fjolåret, signerat ett nytt kontrakt med AIK. Det sträcker sig över säsongen 2024 och det finns även en option om förlängning med ytterligare ett år inskrivet i avtalet. För Fotbollskanalen berättar Milosevic varför han fattade beslutet.

ANNONS

- Jag tycker det gick bra förra säsongen, dels individuellt men också för laget. Sen var det längesen jag spelade två säsonger på rad i någon klubb, det är några år sen nu. Jag har inte haft den där riktiga kontinuiteten. Så det här kändes bra och mot slutet av förra säsongen kände jag att vi har något bra på gång som jag redan nu efter två träningar känner att vi börjat jobba vidare på, säger stjärnan.

Om processen som ledde fram till det nya kontraktet berättar Milosevic att han spelade klart säsongen, tog lite semester och sedan började fundera över framtiden. När förhandlingen med AIK blev konkret gick det fort.

- Det var inte överdrivet långa diskussioner.

På nyårsafton kom parterna överens och nyheten om att avtalet signerats presenterades likt en raket vid tolvslaget. Reaktionerna från svartgult supporterhåll? De lät inte vänta på sig.

ANNONS

- Det var fina meddelanden jag fick. De skulle värma vem som helst.

Under vintern har AIK-supportrar kärleksbombat Milosevic på sociala medier i hopp om att få honom att skriva ett nytt kontrakt. Nu berättar huvudpersonen att det stora stödet spelade in i hans beslut att stanna kvar.

- Någon dag innan jag skrev på så bara strömmade det in massa meddelanden på Instagram. Den kärleken jag fått gjorde att jag skrev på, till stor del. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Den kärleken betydde mycket.

- Det är skönt att känna den känslan, och då vill jag ge tillbaka.

Mittbacken förklarar att han haft en hel del utländska, mer ekonomiskt fördelaktiga, bud på bordet.

- Det fanns ganska mycket att ta ställning till. Men det var väl så att jag kände att det fotbollsmässiga och allt sånt vägde tyngre. Och så valde jag med hjärtat.

ANNONS

Sportchefen Henrik Jurelius är väldigt nöjd över att ha säkrat upp Milosevic. Och han berättar att det kändes bra att få lägga fram ett "ordentligt" kontraktsförslag på bordet för nyckelspelaren, efter att 29-åringen i fjol gått med på en låg lön för att få komma tillbaka till AIK. Då hade klubben ett tungt ekonomiskt år bakom sig på grund av corona, och det dåvarande publiktaket gjorde situationen osäker.

- Han gjorde återigen en fantastisk fin säsong i AIK i fjol. Han är en av våra bärande spelare och nu fanns det lite nya förutsättningar jämfört med sist vi satt ner (för att förhandla). Då ville jag trycka på ett längre avtal för att visa honom tydligt från klubbens sida att det finns en tacksamhet gentemot honom, för det har inte varit bra tajming tidigare. Nu kunde vi visa att vi vill ha honom i vår verksamhet, säger Jurelius.

ANNONS

Han gjorde en stor ekonomisk uppoffring när han skrev på förra året?
- Ja, vid båda tillfällena han kommit hem. Det har ju också haft att göra med att om man kommer in mot slutet av transferfönstret så kan pengarna vara slut. Han har visat ett stort hjärta för AIK, och det gör han den här gången också genom att förlänga och visa att han vill vara i den här verksamheten. Framför allt vill han vara här och uppnå någonting.

Är han här för att stanna eller kan det bli aktullt med en utlandsflytt framöver?
- I den här världen finns det alltid mer köpstarka marknader där ute, som kan erbjuda något helt annat än vad vi kan. Men nu sitter vi här med ett treårskontrakt och det är vad vi fokuserar på nu. Sen får vi se vad framtiden ger, säger sportchefen.

Milosevic är tydlig med att han uppskattar Jurelius satsning på honom.

ANNONS

- Som fotbollsspelare kan man få höra mycket, att folk säger och lovar saker för att visa uppskattning men i slutändan så kommer det inget. Men Jurelius har redan från dag visat på allvar att han tycker att jag betyder mycket för klubben. Det har jag känt. Att det finns en enorm kärlek. Och det handlar inte bara om ekonomi, utan även om hur han agerat som person. De känslorna som han har delat… det är genuina känslor. Jag har känt honom sedan första gången jag kom till AIK och det är en kille som verkligen brinner för klubbens bästa, säger Milosevic.

- Han är väldigt involverad som sportchef. Han är inte den som bara kommer in och säger hej till laget och sen går vidare. Han har ett varmt hjärta och man märker hur mycket tid och energi han lägger ner för att göra bra saker för AIK.

Har du fortsatt dörren öppen för att flytta utomlands framöver?

ANNONS
- Jag har inget fokus på det. Det blir så mycket fokus på vad som kan hända längre fram inom fotbollen. Men det är inte min tanke nu. Jag ska göra det bästa här och prestera.

Vad prestera innebär? Milosevic går alltid för SM-guld i AIK. I fjol hade laget en stabil defensiv och mittbacken tycker också att man höjde sin offensiva kvalitet mot slutet av säsongen. Han tycker helt enkelt att det ser bra ut inför det nya året.

- När jag är i AIK så går jag in för att vinna. Att sitta och tänka på topp tre… det kanske är något man säger utåt. Men jag går in för att vinna guld.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto