Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Karlsson om avtalsförlängning: ''Tvekade aldrig''

Han har en succévår bakom sig och ett nybakat kontrakt med AIK i handen. Egentligen var det aldrig något tvivel om att Per Karlsson skulle förlänga sitt avtal.

- Det som avgjorde var främst att AIK är den klubben i Sverige som jag vill spela för. Jag fick bra villkor och trivs bra i Stockholm. Jag känner att jag har fått förtroende och ville stanna, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.

Ni kan historien vid det här laget. Per Karlsson debuterade tidigt i allsvenskan och expertisen var rörande överens om att här hade vi en blivande storback. Sedan kom två tunga skador, ingen speltid i AIK och utlåning till Åtvidaberg. Så sent som i vintras var det länge osäkert om 22-åringen skulle stanna. När Daniel Arnefjord var avstängd fick Per Karlsson chansen och han tog den.

- Det känns som om mina kvalitéer har kommit ut den här säsongen. Sedan gäller det också att ta chansen när den kommer, konstaterar han.

Var det någonsin aktuellt att inte skriva på? - Det handlar ändå om förhandlingar och ingen välgörenhet. Men det var inget tvivel egentligen.

AIK har smugit med i bakvattnet hel våren och på slutet lossnade det på riktigt allvar. Frågan är hur långt det kommer räcka den här säsongen?

- Jag tror definitivt att vi kommer kunna utmana. Vi har faktiskt inte gjort 90 bra minuter än och ändå fått med oss poäng. Det är en styrka tycker jag och kan vi få spelet att stämma också så ska vi vara med i toppen.

Ett annat mål för Per Karlsson är EM-slutspelet med U21-landslaget på hemmaplan nästa sommar.
- Det siktar jag verkligen på. Det känns som om vi har något på gång där.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-06-09 kl 15:19
Annons
Annons
Annons