POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Karlsson om Gerndt: Sliter med en del problem vid sidan av planen

Efter sju förluster och lika många bedrövelser lyckades Helsingborg ta poäng borta mot Örebro. May Mahlangu placerade in 1-1 vilket blev slutresultatet.
-En poäng i Örebro är riktigt bra, sade Helsingborgs Christoffer Andersson.

Serieledning är också bra, bättre kan det inte bli.
Christoffer Andersson hade inte lyckats radera förra årets match mellan lagen ur minnet. När Valdet Rama satte 1-0 för Örebro tidigt i andra halvlek kom tankarna på förra årets utspelning tillbaka.
-Då kunde de ha vunnit med 8-0 (det blev 3-0). Örebro är ett riktigt bra lag. De har duktiga kantspringare och hittar ytor mellan ytter- och innerbackar på bra sätt. Men på något sätt så lyckades vi ta oss ur det grepp de hade kopplat efter sitt ledningsmål, sade Andersson.

Valdet Rama, som gav Örebro ledningen, har blivit en riktig publikfavorit i Örebro. Den synnerligen kvickfotade kosovofödde 23-åringen fick dock inte ikläda sig rollen som matchvinnare efter sitt första allsvenska mål.
I stället kvitterade May Mahlangu för Helsingborg. Hans högerskott från straffområdeslinjen satt precis vid John Alvbåges högra stolprot. Helsingborg hade sedan de bästa chanserna att avgöra matchen. Alvbåge räddade ett friläge mot Rasmus Jönsson, returen sköt Mahlangu över öppet mål och i slutet av matchen träffade Alexander Gerndt ribbans överkant.

-Efter kvitteringen tyckte jag att många av Örebros spelare började se trötta ut. Visst kunde vi avgjort men en poäng får vi ändå vara nöjda med, sade Christoffer Andersson.
Andersson skickade också an liten passning till de andra lagen i serietoppen:
-Jag tycker att vi är ett bättre lag än förra säsongen. Vi har tagit ett steg till men vi trots att vi så här långt är obesegrade har vi mer att plocka ut spelmässigt.
Mahlangus mål skickade upp Helsingborg i serieledning. Ändå var Helsingborgs tränare Conny Karlsson inte helt nöjd, speciellt inte med sina anfallare.
-De tar inte hjälp av varandra som de ska göra, men det är en träningssak som vi får jobba på. Alexander sliter också med en del problem vid sidan av planen också. Vi får ha lite tålamod med honom, till slut kommer proppen att gå ur även för honom.

TT

Publicerad 2011-04-25 kl 18:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå