POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Karlsson petar Edman som lagkapten?

Conny Karlsson reagerade i går med stor förvåning på Erik Edmans hårda attack. Nu kan HIF:s manager vara på väg att ta i från den förre landslagsstjärnan lagkaptensbindeln.

Den hårda kritiken från Erik Edman har rört om i Helsingborg.
Den uppseendeväckande sågningen av lagkamrater och som han dömde ut HIF:s chanser kommande säsong -  skapade snabbt febril aktivitet hos fjolårets allsvenska tvåa - och det bara dagen före ett utlandsläger i Portugal.

- Den bild han målar upp är långt ifrån den jag har efter de här inledande veckorna. Det kan säkert finnas saker som Erik kan ha rätt i men i det stora har det varit positivt enligt mig, säger Helsingborgs manager Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

- Det var mycket och det var rätt starkt. Man ska ju också ha klart för sig att vi har haft tre veckor med träningar där nästan halva av den tilltänkta startelvan inte tränat och det gör så klart sitt till när det gäller kvaliteten.

Och nu kan Edmans tilltag få stora konsekvenser.
Tidigare såg han ut att vara given kronprins till Marcus Lantz - men kan nu komma att petas av manager Conny Karlsson från lagkaptensjobbet. Men ändå behöver det inte vara kört för Edman.
- Jag tycker nog att man ska få snubbla lite utan att det ska få för stora konsekvenser. Med sin erfarenhet är Erik en av huvudkandidaterna.

Redan på fredag spelar HIF första träningsmatchen i Portugal. Karlssons val av lagkapten i den matchen kan bli en tydlig indikation om vad som väntar.
- Det kan vara så, men i så fall ligger Erik risigt till eftersom han missar matchen på grund av sin fot. Jag tycker det är bra att få klart med en lagkapten så fort som möjligt.

Men jämte viss vånda kring tillsättningen av en ny lagkapten så väntar nu enskilda samtal - spelare för spelare - för att snabbt få en bild av om det finns ett missnöje i truppen.
- Jag vill höra hur spelarna ser på vår situation och vilka eventuella problem vi har och i så fall komma överens hur vi ska lösa dem. Han kanske delar sin syn med flera andra.

Publicerad 2011-01-25 kl 09:35
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå