POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Karlström har fått stort förtroende - men inga diskussioner om nytt avtal: "Fokuserar på fotbollen"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens premiärmatch.

Jesper Karlström har i år fått stort förtroende i Djurgården. 
Men ännu är inga diskussioner inledda om ett nytt kontrakt. 
- Jag kör bara på och fokuserar på fotbollen, säger han till Fotbollskanalen. 

Djurgårdens innermittfältare Jesper Karlström, 23, har fått gott om speltid under senaste två säsongerna i Djurgården. I år fick 23-åringen en ny tränarduo - Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf - men fortsatt förtroende med spel i svenska cupen och en plats från start i premiärkrysset mot Gif Sundsvall på Tele2 Arena. Karlström berättar att han trivs i sin nya roll som balansspelare på lagets tremannamittfält. 

- Jag har fått förtroende av tränarna  och vi spelar lite annorlunda nu med tre innermittfältare, vilket vi inte gjort tidigare under min tid i Djurgården. Det är väl en kombination av många grejer, men det har känts bra hittills, så det är bara att fortsätta göra sitt bästa. Jag kan inte göra mer än så, säger han till Fotbollskanalen. 

- Jag tycker att det är ganska tydligt i min roll och hur vi har det på planen, så det är enkelt att spela och jag får göra det jag är bra på. Det har gått bra, så det är bara att fortsätta. Men det är klart att det är skillnad kring hur det har varit tidigare med andra tränare, fortsätter han. 

En förändring är att han är lite mer defensiv i år. 

- Det blir väl lite så, framför allt lite tydligare också när vi har bollen i uppspelsfasen och lite tydligare vilken position man ska ha och sådär, säger han. 

Karlström har kontrakt med Djurgården över 2019, men ännu är inga diskussioner inledda om ett nytt kontrakt. Det är inget han fokuserar på i dagsläget, även om han säger sig trivas i Djurgården och skulle bli glad över att bli erbjuden ett nytt kontrakt. 

- Det har inte varit något snack mellan oss. Jag vet inte, jag kör bara på och fokuserar på fotbollen och sedan hoppas jag att allt annat löser sig. Det är inget jag tänker på alls. Jag trivs väldigt bra i Djurgården, med tränarna och lagkamraterna, säger han. 

- Det är klart att om man blir erbjuden nytt kontrakt, så betyder det att man gjort något bra i klubben eftersom att de vill behålla en. Det är klart att det vore jättekul och en stor ära att få fortsätta representera Djurgården med allt vad det innebär, men sedan vet man aldrig, då det kan gå snabbt i fotbollen. Jag trivs jättebra, men det är inget jag fokuserar på nu, fortsätter han. 

Karlström håller i stället fokus på kvällens möte med Örebro SK på bortaplan i allsvenskan. I kväll ska Djurgården stå för en bättre insats än den senast mot Gif Sundsvall, där laget tappade 2-0 till 2-2 på Tele2 Arena. 

- Det är väl kanske framför allt att vi ska ha lite mer känsla i matchen när vi ska pressa högt och hålla i bollen. Ibland måste vi kanske ligga och försvara samlat en stund för att hämta kraft och sådär. Det handlar om att få lite bättre pulsering i matchen. 

Karlström har även goda minnen från att möta ÖSK i allsvenskan. 

- De har många duktiga spelare och i allsvenskan är det alltid tuffa matcher, så vi måste ha en bra dag för att kunna vinna, men vi har haft bra statistik mot dem under alla mina år, när jag varit här, så jag hoppas vi kan fortsätta på det spåret.

Karlström hymlar inte om att det vore viktigt med en seger för att hänga med i toppen i början av säsongen, men anser samtidigt att det är viktigt att laget håller sig till spelidén.

- Det är klart att det är viktigt, men oavsett gäller det att vi fortsätter med vårt spel och det vi har gjort under försäsongen. Oavsett om vi vinner eller förlorar måste vi fortsätta med det. Men det är klart att det är viktigt att vinna för att få en starkare tro på det och det gäller att hantera både motgångar och framgångar på samma sätt, säger han. 

Djurgårdens möte med Örebro börjar klockan 19.00 och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-04-08 kl 10:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå