Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
44v

Karlström lyfte av Källströms utspel: ”Det betydde jättemycket”

Foto: Bildbyrån

ABU DHABI. Kim Källström var tydlig i en tv-intervju att Jesper Karlström inte skulle gå på lån till BP mer.
Något som lyfte mittfältaren.
- Det stärkte mitt självförtroende under den perioden, säger han till Fotbollskanalen.

Så sent som i augusti var Djurgårdens Jesper Karlström utlånad till BP och spelade i superettan för han inte fick speltid i det allsvenska topplaget. Nu är han med Janne Anderssons landslag på vinterturné i Abu Dhabi och får starta i torsdagens match mot Danmark.

- Det går fort ibland. Jag hade inte räknat med det för några månader sedan, det är kul att vara här, en ära, säger Jesper Karlström som får göra debut i A-landslaget.

- Nervöst? Nej, men det blir säkert lite spänt men det brukar släppa efter någon minut och det var en fantastisk plan. Så det ska bli fantastiskt roligt.

Den tidigare BP-spelaren kom till Djurgården för tre år sedan och trodde att han skulle få rejält med speltid 2017, men istället kom Kim Källström som en sen värvning och det blev begränsat matchande. Något som fick Karlström att agera.

- Jag ville bara spela i somras, jag ville egentligen vara kvar i Djurgården men när jag inte fick spelare då ville jag få till en utlåning. Tanken var alltid att komma tillbaks till Djurgården för att lyckas där. Det gick snabbare än jag trodde att få chansen på riktigt, säger Karlström och ler.

Ja, du tog en plats i höstas och nu fortsätter inte ens Kim Källström…
- Haha, det är inte därför hans slutar. Nej, det är riktigt tråkigt att han lägger av. En fin människa med fötterna på jorden trots sin fantastiska karriär. En grym fotbollsspelare.

Vad lärde du av honom?
- Det är svårt att säga exakt, men det är kul att spela med sådana spelare som har varit utomlands och har mycket historier och erfarenheter av hur det är. Man kan fråga honom allt möjligt. På planen ger han mig tips och påpekar smågrejer som jag försöker snappa upp. Sedan ser man på träningen hur bra han är. Har varit jättekul att få dela omklädningsrum med honom i ett år.

Efter att Djurgården slagit IFK Göteborg borta med 3-1 och att Karlström gjort ett av målen så var Kim Källström tydlig i en intervju med C More om att det var dags för klubben att sluta låna ut honom till BP för matchande där – och Källström lovade att agera med sitt veto om det var på gång igen.

- Han var superbra, han har hamnat i en liten lurig situation i och med att jag och Kevin spelat och gjort det bra. Han har inte riktigt fått chansen på sin riktiga position. Men varje gång han kommer in gör han det jättebra. Lite tålamod så kommer speltid och möjligheten att få visa hur bra han är. En duktig spelare nu och en duktig spelare för framtiden, sa Källström.

I dag säger Jesper Karlström att berömmet från Kim Källström och kravet att han skulle enbart representera Djurgården lyfte honom:

- Det betydde jättemycket, att en sådan spelare säger så gör en glad och man får självförtroende och känner sig viktig. Man växer av det och tar åt sig, och alla vill känna sig viktiga i ett lag. Det stärkte mitt självförtroende under den perioden.

Jesper Karlström kom in på ett återbud i landslagstruppen och gör nu allt för att imponera på Janne Andersson, väl medveten om att han är för gammal för U21-landslaget och att det är A-landslaget som gäller. Han ser givetvis lägret i Abu Dhabi som en bonus.

- Det spelar ingen roll att jag fick komma in på ett återbud, jag hade inte räknat med detta överhuvudtaget. Jag visste inte ens att jag var reserv och det är en riktigt bra start på året. Det stärker självförtroendet. Om jag hänger med? Jag har några lagkamrater här och alla spelare har en eller flera spetsegenskaper men jag känner att jag håller nivån.

Var står Djurgården inför 2018 med tanke på era spelartapp?
- Det är bra spelare som har kommit in, men vi behöver få in någon till och då kan vi få ihop det bra.

Och du – kan du göra det ännu bättre?
- Ja, jag tror att jag kan växa ännu mer, jag spelade de sista nio matcherna från Blåvitt-matchen och om jag får börja en hel säsong med det självförtroendet och förtroendet från tränaren kan jag göra det ännu bättre. 

Publicerad 2018-01-10 kl 18:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons