Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kebba berättar om Svennis och Notts: "Fick ett väldigt gott intryck"

Kebba Ceesay är tillbaka i Sverige och inväntar samtal från Sven-Göran Eriksson. Nästa vecka ringer sportchefen – för att diskutera en eventuell övergång till Notts County.
- Jag fick ett väldigt positivt intryck av honom och klubben, säger Ceesay till fotbollskanalen.se.

Djurgårdens tuffe försvarare bjöds plötsligt in av Tord Grip till England. Chefsscouten hade hållit ögonen på 22-åringen under hela hösten och ville ge honom chansen i en testmatch.

- Jag har sett Kebba väldigt mycket och vet redan vad han går för. Att vi plockade över honom berodde på att ”Svennis” och de andra skulle kunna bilda sig en uppfattning också, säger Grip till fotbollskanalen.se.

Ceesay berättar att han fick ett fint mottagande av den svenska ledarstaben i League Two. Men huvudtränaren Hasse Backe träffade han aldrig.

- Nej, bara Svennis och Tord Grip. Men de var jättetrevliga och vi snackade mycket allmänt. Sedan frågade de mig om min favoritposition på planen och sådana saker. Jag trivs bäst som mittback, men kan spela till höger också, säger Ceesay.

Han fick massvis av beröm efter provperioden och känner sig själv nöjd. Bland annat lyckades han näta mitt framför ögonen på Notts Countys representanter.

- Det var en tilltrasslad situation i straffområdet, med mycket folk i boxen. Bollen studsade fram och tillbaka, och så fick jag chansen att klippa till. Inte supersnyggt direkt, säger Ceesay.

Erfarenheten från en annan liga betyder mycket för honom, men Ceesay betonar att det ska mycket till om han ska lämna Dif. Kontraktet med ett år kvar vill han allra helst fullfölja.

- Jag ska prata med Djurgården. Jag vill stanna. Men det är viktigt att de visar att de tänker satsa på mig också, och inte säljer för första bästa bud, säger Ceesay.

Att besöka Notts County ser han mest som ”en kul grej”.

- Klart att jag ska lyssna på vad de säger. Men för mig var det här framför allt en erfarenhet, att prova någonting nytt. Spelet i England var mycket mer fysiskt än här hemma, fast det var jag ju beredd på redan innan, säger Ceesay.

Notts spelar i fjärdedivisionen, men siktar uppåt. Hur skulle det vara att spela för ett sådant lag?

- Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Man har ju som mål att nå en högre nivå än så kanske. Just nu ligger hela mitt fokus på Djurgården.

Även Skellefteås Jonas Desai och tre fransmän visade upp sig i tre dagar i Notts. Men när det gäller dem uppges Notts vara mer tveksamma till köp.

Publicerad 2009-11-18 kl 11:52
Annons
Annons
Annons